reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 24 Ocak 2012, 19:38 1037 Görüntüleme

BELEDİYE ESNAF İLE BULUŞTU

reklam
reklam

Selçukta Belediye esnaf buluşmalarının ilki gerçekleştirildi. Gıda, hizmet, turistik eşya satışı ile otel ve pansiyon işletmeleri gibi sektörlerde faaliyet gösteren esnaflarla gerçekleştirilen ilk toplantıda Selçuk’un ve esnafın sorunları konuşuldu, ortak çözüm yolları tartışıldı.

          Sürmeli Efes Otel’de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür 30 bin nüfuslu Selçuk’ta esnafın en önemli mihenk taşı olduğunu o anlamda kararlar alınırken daha katılımcı bir yol izlemeyi tercih ettiklerini söyledi. Her yerde olduğu gibi Selçuk’ta da esnafla belediye arasında işgaliye gibi, tabela gibi sorunlar olduğunu ifade eden Başkan Ülgür “Ancak Selçuk Belediyesi olarak bu sorunları elimizdeki siyasi otoriteyi kullanarak değil esnafımızla ortak bakış açısını, ortak anlayışı geliştirerek çözmek istiyoruz. Çözümlerin ancak bu şekilde kalıcı ve sürekli olacağını düşünüyorum. Çünkü bu kent hepimizin ve herkesin bu kente karşı görevleri var. Amacımız ortak bir Selçukluluk bilinci yaratmak. Yönetimler değişir ama halk kalır. Selçuk da kalır. Ama önemli olan Selçuk’u hak ettiği şekilde korumak ve geleceğe taşımaktır” diye konuştu.

           “Bir kenti kent yapan yolları, binaları, meydanları değil içinde yaşayanlar ve onların katkılarıdır diyen Başkan Ülgür “Önümüzdeki günlerde kentimizin kimliğine hep birlikte katkılar koyacağız. Bir esnafın dükkânındaki tentenin kentle uyumu, masa, sandalye, masa örtüsü gibi unsurların bütünlüğü, işyerinin ve kullandığı malzemenin hijyeni, müşteri ile diyaloğu konusunda belediyemizin çevre sağlık, imar, kültür ve eğitim müdürlüğü gibi birimleri ile esnafımız beraberce çalışmalar yapacak. Bu sayede Selçuk’un kültürel, ekonomik ve görsel anlamda çok daha zengin bir yerleşke olacağına inanıyorum” dedi.
Toplantıya katılan İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise “Keşke tüm belediyeler ve kamu kurumları Selçuk Belediyesi gibi karar alırken esnafının da görüşlerine başvursa. Başkan istese sabah zabıta amirini yanına çağırır. Yarın sokakta levhalar şöyle olacak, önlüğü olmayan dükkânını açamayacak, kimse arabasını şuraya park etmeyecek diye talimatlar verebilir. Ama o bunun yerine esnafı ile bir araya gelerek ortak çözüm üretmeyi tercih ediyor. Bu önemli ve örnek olabilecek bir adım” dedi.
Toplantıda Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Engin Önen’in moderatörlüğünde bir bilgilendirme çalışması da yapıldı. Gıda Mühendisi Doç. Dr Ece Nükhet Öndoğan’ın esnafa hijyen konusunda,  Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal’ın kent kimliği ve kentsel mekanın estetiği konusunda,  İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Müdürü Hüseyin Hepşengüller’in ise İzmir’de kentsel mekan kalitesinin geliştirilmesi girişimleri ve cephe sağlıklaştırma projeleri hakkında bilgi verdiği çalışmanın ardından esnafın soruları yanıtlandı.
Sahip olduğu tarihi ve kültürel öğeler ve ören yerleri ile dünyanın ve Türkiye’nin güzide noktalarından biri olan Selçuk’u, halkla işbirliği içinde daha ileri götürebilmek için düzenlenen ve ilki gıda, hizmet, turistik eşya satışı ile otel ve pansiyon işletmeleri sektörleri gerçekleştirilen Belediye buluşmaları önümüzdeki günlerde diğer sektörlerden esnaflar, sivil toplum kuruluşları, kadınlar, gençler gibi halkın her kesiminden insanlarla devam edecek.

            Bu buluşmaların çok yararlı ve keyifli olduğunu söyleyen Selçuk Belediyesi Kültür Müdürü Müge Kılınç “ Bu buluşmalar esnasında kentle ve belediyenin yaptığı planlamalarla ilgili konularda tüm fikirler masaya yatırılacak, halk ve belediye çalışanları bir araya gelerek birbirlerini anlama fırsatı bulacak. Bu yöntem, her biri kentin farklı bir yönünü yaşayan, farklı sorunlarını gören Selçukluların bir araya gelmesi ve bu farklı görüşlerin paylaşılması açısından önemli. Böylece kentte gerçekleştirilecek yenilikler tüm bu bakış açılarına ve sorunlarına cevap verebilecek nitelikte olacak. Bu ve benzeri katılımcı demokrasi uygulamaları, aktif yurttaş ve birey olabilmeye yönelik önemli kapılar açabilen uygulamalardır. Selçuk’ta da kenti ve belediyeyi bir çeşit katılımcı demokrasi uygulamasına taşıyacak olan toplantılar sayesinde herkesin sorunu ve görüşü tartışılabilecek ve kent herkesin yaşamını güzelleştirir bir nitelikte şekillendirilebilecek” diyerek düzenlenecek yeni toplantılara tüm Selçukluları davet etti.

Bu haber 1037 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım