reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 24 Ocak 2012, 19:27 1225 Görüntüleme

ZEYTİNYAĞI FABRİKALARI DENETLENDİ

reklam
reklam

Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğü Yetkilileri tarafından Selçuk ilçesi mücavir alanı içerisinde faaliyette bulunan zeytinyağı üretim tesislerine denetimler gerçekleştirildi.

         Zeytin hasadına başlanması sebebiyle ekipler, ilçe merkezinde bulunan zeytinyağı fabrikalarını denetleyerek Zeytinyağı üretimi sırasında oluşan karasuyun arıtılmadan Küçük Menderes Nehrine aktarılıp aktarılmadığını kontrol etti. Gıda Denetim Ekibince yapılan denetimler sonucunda; tüm tesislerin zeytinyağı üretimi için iki fazlı sistem kullandıkları, çıkan karasu ve prina karışımını sözleşme yaptıkları lisanslı firmalara verdikleri tespit edildiği bildirildi.

            Genellikle Eylül ve Şubat ayları arasında yapılan zeytinyağı üretimi sırasında oluşan zeytin karasuyunun ve zeytin ön yıkama suyunun Küçük Menderes Nehrine arıtılmadan verilmesinin ciddi çevre sorunlarına neden olduğunu söyleyen Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğü Yetkilileri, karasuyun, suda bulanıklığa ve oksijen çözünürlüğünün azalmasına yol açtığını, bu nedenle balık ölümlerinin gerçekleştiğini ve çevreye kötü kokuların yayıldığını dile getirdi. Tüm bu olumsuzlukların önüne geçmek için ekip olarak ilçe sınırları içerisinde bulunan zeytinyağı tesislerine denetimler gerçekleştirdiklerini belirten yetkililer, denetimlerde birçok tesisin lisanslı firmalarla anlaşarak karasu ve prina karışımlarını firmalara verdiklerini böylece tesislerin hem doğanın kirlenmesini önlediklerini hem de elde ettikleri prinaların yakıta dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldığını söyledi. Yetkililer, zeytin ön yıkama suyu için tesislerden birçoğunun arıtma tesisi kurarak İZSU’ya başvuruda bulunduklarını, arıtma tesisi olmayan firmalara da gerekli uyarılarda bulunduklarını dile getirdi.

Bu haber 1225 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım