reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 08 Aralyk 2011, 12:51 950 Görüntüleme

SELÇUKTA OKUL KANTİNLERİ DENETLENDİ

reklam
reklam

Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı Gıda Denetim Ekibi İlçe sınırlarında bulunan okulların kantinlerini denetledi

Doktor, veteriner,  gıda mühendisi ve bir zabıtadan oluşan denetim ekibi tarafından, okul kantinlerinde çalışan personelin sağlık karneleri, kılık kıyafeti, kantinlerin genel temizliği, kullanılan ekipmanların temizliği kontrol edildi. Bunun yanı sıra çocuklarda dengesiz beslenme ve şişmanlığa sebep olabilecek enerjisi yüksek fakat besin değeri düşük enerji içecekleri, gazlı ve aromalı içecekler ile cipslerin ve kızartmaların satışının yapılıp yapılmadığı da denetlenerek kantin sahiplerine gerekli uyarılarda bulunuldu. Denetim ekibi kantinlerde süt, ayran, yoğurt, sucuk, salam gibi ürünlerin son kullanma tarihleri ile ürünlerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan üretim veya ithal izni bulunup bulunmadığını da kontrol etti.

Kantinlere yönelik denetimlerin belli aralıklarla devam edeceğini dile getiren Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık İşleri Müdürü Gonca Susyal, “Yetişme çağında olan çocuklarımızın daha sağlıklı beslenmeleri için bu yaptığımız denetleme çalışmalarının büyük bir önem arz ettiğini düşünüyorum” dedi.

Bu haber 950 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım