reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 03 Aralyk 2011, 01:06 1285 Görüntüleme

İNGİLİZ BBC TV Sİ AZİZ SEN PAULOS BELGESELİNİ ÇEKTİ.

reklam
reklam

İNGİLİZ BBC TV Sİ İSA NIN HAVARİSİ AZİZ SEN PAULOS BELGESELİNİ EFES TE ÇEKTİ.

BELGESELİN SUNUCULUĞUNU İNGİLİZLERİN ÜNLÜ AKTÖRÜ  DAVİD SUCHET YAPIYOR.

İngiliz BCC Televizyonu İsanın Havarilerinden Aziz Sen Paulos un  Anadolu’da gezileri adlı belgeselinin çekimlerine Selçuk Efes antik kentinde başladı.  Daha sonra Tarsus ve Antakyada Tamamlayacaklar. İki saatlik belgesel sonra 4 bolüm halinde yayınlanacak.

Aziz Sen Paulos İsanın ölümünden sonra, (M:S:62-63 yıllarında Hıristiyanlığı yaymak için Efese gelir. Efes  büyük tiyatroda ilk vaazını verir.Daha sonra Efes’te  Meryem kilisesi ile antik liman arasındaki Piranus Okulunda  ders vermeye başlar.

Efes artemisinin Gümüş heykelini yapıp satan gümüşçüler, Sen Paulos un  dini yaymasını hazmedemezler,Karşı çıkarak Onu tutuklatırlar. Daha sonra  Efes yamaçlarında bir mağaraya kapatırlar. Bu mağaranın restorasyonu devam etmektedir.

 İşte İngiliz TV si BBC si Aziz Sen Paulos un Anadolu’daki seyahati adlı belgeseli çekmeye Efes’te başlamışlardır. Efes teki üç günlük çekimden sonra Tarsus ve Antakyada ki çekimlerine  devam edeceklerdir. Bugün Selçuktan ayrılmışlardır.

DHA VEYSEL EROL –LATİF SANSÜR-SELÇUK

Bu haber 1285 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım