reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 17 Kasym 2011, 13:59 852 Görüntüleme

ÇOCUKLARA 30 BİN ADET SÜT DAĞITILACAK

reklam
reklam

Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan altı ilköğretim okuluna ve bir rehabilitasyon merkezine her Cuma günlük süt dağıtımı yapılacak.

21-25 Mayıs tarihlerinde Dünya Süt Haftası kapsamında okullara süt dağıtan Selçuk Belediyesi, okullardan alınan olumlu tepkiler sonucunda bu projeye devam etmeye karar verdi. Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğü proje kapsamında süt içme alışkanlığının çocuklara kazandırılması ve öğrencilerin sütün faydaları konusunda bilgi sahibi olması için pilot okullara 20 Ocak’a kadar 30 bin adet süt dağıtmayı hedefliyor.

Dağıtımın ilk gününde Selçuk Belediyesi bünyesinde görev alan gıda mühendisleri okulları projeyle ilgili bilgilendirerek öğrencilere 2500 kutu süt dağıttı. Proje hakkında bilgi veren Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Veli Keskin, Kalsiyum, protein, A, B, D, E vitamini bakımından zengin olan süt, büyüme ve kemik sağlığının korunmasında önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle özellikle büyüme ve gelişme çağında olan çocuklar, günde iki bardak süt tüketmelidirler. Bizler bu düşünceyle hareket ederek Tire Süt Kooperatifi ile bir protokol imzalayarak çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak adına böyle bir projeye adım attık. İlçemizde bulunan Fatma Günay, Atatürk, İsabey, Gazi Mustafa Kemal, Sekiz Eylül, 19 Mayıs ilköğretim okullarına ve Goncagül Rehabilitasyon Merkezine her Cuma 20 Ocak’a kadar  süt dağıtımı yapmayı planlıyoruz. Ben burada katkılarından dolayı Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi’ye, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük’e teşekkür ederim” dedi.

 

Bu haber 852 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım