reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 02 Kasym 2011, 20:58 1104 Görüntüleme

KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI TAMAM

reklam
reklam

Selçuk Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban satış yerini ve kesim alanını belirledi. Selçuk halkının rahat ve fiziken uygun mekânlarda kurban alımına ve kesimine yardımcı olmak ve ilçede oluşabilecek olumsuz görüntüyü önlemek amacıyla belediye görev alanına giren tüm hazırlıkları tamamladı.

Belediye kurban satış alanı olarak İsabey Mahallesinde eski itfaiye binası arkasında bulunan belediyeye ait 6500 metre karelik alanı yeniden düzenleyecek. Kurban satış alanı görevlilerce dezenfekte edilecek. Ayrıca alan giriş çıkışları denetlenecek.  Satıcılar için seksen metre karelik parsellere bölünen alan da sabit tuvaletler, çay ocağı ve  üç adet çeşme yer alacak.


Hayvan kesim yerlerinin bu yıl mezbaha, balık hali, sebze hali ve eski itfaiye binası olarak belirlendiğini belirten Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa ÜLGÜR “Denetim ekiplerimiz başta olmak üzere, çevre ve sağlık hizmetleri ekipleri ve zabıta ekiplerimiz bayram süresince tüm önlemleri alacaklar. İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından hayvan kesim ücretleri;Büyük baş için 150 TL, küçükbaş için 40 TL olarak belirlendi. Tüm Selçuk halkının bayramını kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

Belediye Encümeni tarafından belirlenen canlı hayvan fiyatları da şöyle:

Canlı Hayvan En Yüksek Kg Satış Fiyatı
Kuzu (Kuyruksuz) 15,00 TL
Kuzu (Kuyruklu) 14,00 TL
Koyun (Kuyruksuz) 13,00 TL
Koyun (Kuyruklu) 12,50 TL
Erkeç 14,00 TL
Keçi 12,00 TL
Dana 11,00 TL
Düve 10,50 TL
İnek 9,00 TL

Kasaplara Kurban Kesme Eğitimi Verildi

Selçuk Kaymakamlığı İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu kararınca, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Selçuk Belediyesi işbirliği ile35 kasaba kurban kesme kursu verildi.

Selçuk Kaymakamlığı İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun aldığı kararlar doğrultusunda bu yıl kurban kesecek olan kişiler, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden Kurban Kesim Belgelerini aldılar.20 saatlikverilen kurstakasaplara kurban kesim teknikleri, çevre sağlığı, ilkyardım ve hijyen konularıyla  ile ilgili bilgi verildi.

Bu haber 1104 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım