reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 17 Ekim 2011, 22:42 5789 Görüntüleme

SELÇUKLU OSMANLI HALILARI SELÇUKTA DOKUNUYOR.

reklam
reklam

SELÇUKLU OSMANLI HALILARININ BİREBİR ORJINALI SELÇUK TA ÖZENLE DOKUNUYOR.

SADECE TÜRK İSLAM TARİHİ VE MEVLANA MÜZELERİNDE SERGİLENEN 13. VE 19. YÜZYILLARI ARASINDAKİ SELÇUKLU OSMANLI HALILARININ BİREBİR ORJINALI SELÇUKTA ÖZENLE DOKUNUYOR.

HALILAR  ULUSLAR ARASI TURİZM FUARLARINDA SERGİLENECEK.

Osman Can, Selçuk’ta  43 yıldır halı alıp satan bir aile işletmesinde büyüdü. Halıcı olarak yetişti. Baba İsmet Can 30 yıl çalıştıktan sonra mesleğini oğul Osman cana Bıraktı. Osman da babasına sürprizler yapmaya başladı.  İlk kez üç yıl önce aile işletmelerinin kırkıncı yılında, Çamlık köyünde ki tren müzesinde bir gece hazırladı. Halı mağazalarına yıllar önce gelmiş halı almış Amerikalı, Avrupalı, İngiltereli, Avustralyalı müşterileri de davet ederek babaya sürpriz dolu bir gece yaşattı.

Bu yılda Çamlık köyünde yeni bir halı dokuma atölyesi açtı. Bu atölye öyle  sırf satış için halı dokumayacak, diyen Osman can sözlerini şöyle sürdürüyor.

“ 42 yıl boyunca bize gelen,bizden halı alan müşterilerimiz hep şöyle dert yanarlardı. Türk İslam müzesini, mevlana müzesini gezdik, orada ki halıları ve renklerini piyasada satılan halılarda göremiyoruz” derlerdi. Bu sözleri yüzlercesinden dinledik.gittim müzeleri gezdim. İlgili halılara ait, katolaglar elde ettim. Atölyemi hazırladım. Bir usta başı ile, on  tane ,halı dokuyan bayan buldum. Yün ipleri köylerde kirman ile eğirttim.  Tamamen doğal, natürel kök boya ile boyattım. 

Bu halıların orjınallerıne sadık kalarak  hiçbir modelini değiştirmeden  bire bir replika larını dokuyoruz. 13. cü yüzyılı ile 19.cu yüzyılları arasında Osmanlı Selçuklu dönemi halılarını tekrar yaşartmak  istiyorum. Şu anda 20 halı dokuduk. Devam ediyoruz. İlk üç yılda dokuduğumuz halılarla uluslar arası turizm fuarlarına katılıp  bunları ve ülkemi tanıtmak en büyük idealimdir. Zaten gerçek anlamda halı uzmanları halılarımızın değerini görürü görmez anlayacaklardır. “ diyor

VEYSEL EROL DHA SELÇUK-ÖZEL

Bu haber 5789 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım