reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 14 Ekim 2011, 14:07 1205 Görüntüleme

KARDEŞLİK VE DOSTLUK 20 YAŞINA GİRDİ.

reklam
reklam

WÜZBURG LİSESİ ÖĞRENCİLERİ 20 KEZ SELÇUKTA. KAYMAKAM AYHAN BOYACIYI ZİYARET ETTİLER.

Selçuk lisesi ile, Almanya Wüzburg Lisesi arasındaki  19 yıl önce başlayan kardeşlik ve dostluk bu sene 20 yaşına girdi. Wüzburg Lisesi öğrencileri bu yıl, Selçuk İ.M.K.B Lisesi öğrencilerine konuk olarak geldiler. Her öğrencinin evinde bir alman öğrenci konuk kalıyorlar. Öğrenciler on gün misafir olacaklar.

Bu gün İlçe Kaymakamı Ayhan Boyacıyı, Öğrenciler ziyaret ettiler. Ziyarete konuk alman öğretmen Ulrik, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Bayram Tetik, Anadolu Lisesi Müdürü Aziz Boz da eşlik ettiler. İlçe milli eğitim müdürü Ali Bayram tetik “Bu iki okul arasındaki, sosyal, kültürel, eğitim Kardeşilk işbirliğinin yirmi yıldır yaşaması çok güzel bir olgu.sizleri aramızda görmekten mutluyuz “ dedi.

İlçe Kaymakamı Ayhan Boyacıda “Değerli genç konuklarımızı  ilçemizde görmekten çok mutluyuz. Bu tür ilişkiler insanlığın geleceği açısından büyük önem taşımak tadır. Tek dileğim sizlerin ülkemizden, ilçemizden mutlu ayrılmanızdır. Ülkenize döndüğünüzde anlatacak çok güzel anılarınız olsun. İlçemiz gerçekten dünyanın en büyük açık hava müzesidir.  Efes bunun en güzel örneğidir. Saymakla bitmeyen tarihi değerlerle doludur. Doğal güzellik, deniz ve kum da ilçemiz için gurur verici güzelliklerdir. Dileğim o dur ki bu ilişkilerinizi gidince unutmayınız ilelebet sürdürün. Dünyanın her ülkesinden her yıl milyonlar burasını ziyaret ediyor. Tarihi ören yerlerimizdeki tarihi kiliselerde din adamları  ayinler düzenliyorlar. Özgürce. İsanın anası Meryem ananın her yıl göğe yükseliş bayramı ilçemizdeki Bülbül dağındaki Meryem ana evinde yapılıyor.Sizin güzel ülkeniz ilede tarihi dostluk bağlarımızın olduğunu da unutmayınız.  Konuk kaldığınız sürece kendinizi evinizdeymiş gibi görün sizleri aramızda görmekten mutlu olduğumuzu üstüne basarak tekrar ediyor. Gözlerinizden öpüyorum” dedi. Daha sonra öğrencilerin lideri öğretmen Ulrik “  Öğrencilerim adına sizleri sevgi ile selamlıyorum. Burada olmaktan çok mutluyuz.  20 yıldır bu ilişkinin süregelmesi büyük başarı dır.  İlelebet sürmesini isterim. Biz insanlığa dostluk, kardeşlik,barış köprüsü oluyoruz.  Çok mutluyum” dedi.

Daha sonra öğrencileri selçuğu anlatan hediyeler verildi.


DHA VEYSEL EROL SELÇUK

Bu haber 1205 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım