reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 23 A?ustos 2011, 13:57 1248 Görüntüleme

BOYNUZ KULAĞI GEÇİYORMU ?

reklam
reklam

SELÇUĞUN TEK BELDESİ BELEVİ
EMİN ADIMLARLA BÜYÜYÜP GELİŞİYOR.
SANAYİCİLERİN GÖZDESİ OLDU.

Selçuk,Turizmde ülkemizin İzmir İlimizin kalbi durumunda, Dünyanın en büyük Açık hava müzesi Efes Antik kenti, Meryem ana evi, Senjan kilisesi, Artemis Mabedi, Yedi uyurların mezarları, onlarca Osmanlı ve  Selçuklu eserleri, 6 kilometrelik deniz sahili,Tarihi şirince köyü sayesinde her yıl 2-3 milyon dünyalı selçuku ziyaret eder. Selçuk nüfus açısından yoksuldur. Bir tek beldesi 8 köyü vardır.

Tek beldesi Belevi, Yerli Yörüklerden oluşan bir köy iken, Konya ve denizliden gelen göçlerle  nüfusu artarak, belde haline gelmiştir.1990 yılında ilk belediye seçimlerinde Yüksel öven başkan seçilmiş, bir dönem başkanlık yapmıştır. İkinci seçimde Rabbani Kurudal Belediye başkanı seçilmiştir. Üç dönem belediye başkanı olarak görev yapmıştır. 2009 yılındaki yerel seçimlerde  Öz can Işık seçilmiştir. Hala görevine devam etmektedir.

Bakın Belediye başkanı Özcan IŞIK belevi beldesini ve  bu kadar  çabuk büyümesini nasıl anlatıyor.”ben 1961 yılında Konya Ermenek görünmez yaylasında doğdum. Ailem 1968 li yıllarda Belevi beldesine göç emiş..ilkokulu belevi köyünde bitirdim. Orta ve liseyi selçukta okudum. 1985 yılında Ankara Üniversitesi, Eğitim bilimleri  Fakültesi Eğitim yönetimi ve  teftişi bölümünü bitirdim. Ankara’da çalışmaya başladım. Belde halkı8mın ısrarı üzerine, 2009 yılında  Sosyal Güvenlik kurumundaki görevimden ayrılarak, seçimlerde  başkan adayı oldum ve seçildim.

Önceki başkanların başlattığı yerden görevi devraldım. Beldemiz tarımla geçinen bir yerleşim yeridir. Narenciye, şeftali, Nar, İncir, Zeytin, ayva, Bostan ,sebzecilik yetiştirilen ürünlerimizdir. Narenciye ve şeftali ihracat ürünü olarak ilk sırayı alır. her yıl 400 bin ton şeftali işlenir. Yarısı Ukrayna, beyaz Rusya, İrana  ihraç edilir.

,bu hareketlilik beldemizdeki 3500 dönümlük alanı sanayiye açma fikrini verdi bize, açtık. Büyük bir süt ürünleri entegre tesis 2012 de hizmete açılmak üzere yapımı devam ediyor. Şu anda  izmirin hatta Ege nin en büyük depolama lojistik tesilerine ruhsat verdik.üç tanesine daha ruhsat veriyoruz. Bizdeki sanayi yatırımları çevreyi kirletmeyecek dünya standartlarında yatırımlardır. Bundan böyle de hep öyle olacaktır.

beldemizin bir önemi de Önemli otoban, demiryolu ve diğer karayolunun kavşak noktasında olmamızdır. Beldemizin doğal kliması var.  İmbat Rüzgarı var. Meyvelerimizin bu denli tatlı olmasını bu rüzgara bağlıyoruz.

Bunların yanı sıra Turizm açısından da ön plana çıkacak kadar zengin antik değerlerimiz var.  Bodrumda bulunan dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen, Bodrum Mausoleumundan sonra  Anadolu’nun en büyük mausoleumu , keçi kalesi,  Tarihi Pegos gölümüz ve bir çok daha tarihi eserimiz vardır.  Pegos gölümüzü yaşam merkezi haline  getirmek için uğraş veriyoruz.Bunun için İlimiz de bulunan üç müdürlük, Çevre il , Bayındırlık, Devlet Su işleri müdürlükleri,  Kıyı kenar çalışmamızı yapıyorlar. Efesli Romalılar ve Bizanslılar ın en lüks yemeği gölümüzden tutulan balıklarmış. 12 ayrı Balık, 26 adet  te kuş türümüz vardır gölümüzde.

Şirince ye 7 km lik bir yol projemizin hayata geçmesi çok yakındır.  Ayrıca Halkımızın sosyal ve ekonomik yaşamına  katkıda bulunmak amacıyla  incir paketleme  ve işletme tesisimiz var.  3 zeytin yağı fabrikamız var.  Bitki sabunları üretim mine başlıyoruz. Toplam bu dallarda 600 kişi istihdam ediyoruz. Halkımızın yetiştirdiği natürel ürünler için beldemizde Pazar kuruluyor. Beldemize yakışır bir meydan düzenlemesini yeni bitirdik.  5000 metrekarelik meydanımız çok güzel oldu. Modern bir 500 kişilik düğün salonumuz yapıldı. Her yıl şeftali festivalimiz yapılacak. İki yıldır yaptık.bu kadar hizmeti iki buçuk yıla sığdırdık. Aynı hız ve zevkle hizmete devam edeceğiz “ diyor.

VEYSEL EROL DHA SELÇUK ÖZEL HABER.

Bu haber 1248 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım