reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 17 A?ustos 2011, 12:30 1043 Görüntüleme

Meryem ayini dört dilde

reklam
reklam

Turfandalar kutsandı, mumlar yakılıp, kutsal sudan içildi, dilek dilendi

Katolik Hıristiyanların inanışına göre Meryemana’nın göğe yükselişi İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Bülbül Dağı’nda bulunan Meryemana evinde kutlandı İzmir başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden, Yunanistan’ın Türkiye’ye yakın adalarından gelenlerin katıldığı özel ayin, turfandaların kutsanmasıyla başladı. Kuşadası limanına gelen gemilerden inen turistlerinde katılımıyla Meryemana ve çevresinde büyük bir kalabalık oluştu. Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı ayin yaklaşık bir saat sürdü.

 

İzmir Katolik Kilisesi Baş Piskoposu Ruggero Framaschini’nin yönettiği  Meryem’in Göğe Yükselişi ayini Ekmek, Üzüm ve İncirlerin kutsanmasıyla başladı. Türkçe, İngilizce, İtalyanca ve Arapça çevrilerle yapılan ayinin başında, bir papaz ayinin neden yapıldığını anlattı. İzmir Katolik Kilisesi Baş Piskoposu Ruggero Framaschini’de dünyada barış dileklerini dile getirerek ayini başlattı. Dört dile çevrilen ve günün anlamını belirten konuşmada ise şu görüşlere yer verildi. “Bu yılda Meryemana’ya  adanan çok eski ve sevilen büyük bayramlardan biri olan Meryemana’nın bedenen ve ruhen göğe alınması ve geleneksel yaz mevsimi kutlamamsı için bu ayinde buluşuyoruz. Bu ayine katılanların hepimizin annesi Meryem’e yakın olmasını ve Meryem’in bize anne gibi eşlik etmesini isteyelim. Ekmek, üzüm ve incirleri kutsayarak, Rabbimizin bu nimetleri bize verdiği için ona dua edeceğiz. Toprağı işleterek emek harcayarak üreten çiftçi kardeşlerimizi de Allah’ın korumasına emanet ediyoruz. Ümit ediyoruz ki bu emeklerinin karşılığı insanların geleceği için ürünlerinin bolluğu ile ödüllendirilsin. Meryemana’nın aracığıyla bütün dünyaya ruhsal selamet yanında, birde maddi rahatlık kazandırması için dua edelim.”

Ayin sonrası katılımcılar mum yakıp dua etti. Kutsanma sonrası  yiyecekler, ayin için gelenlerce adeta kapışıldı. Aşk, zenginlik ve sağlık temsil ettiğine inanılan çeşmelerden su içmek ve su almak isteyenler izdihama neden oldu. Ayın ve törenler sonrası ise üzerinde dileklerin yazılı olduğu peçete ve kağıtlar dilek panosuna asıldı.

Meryemana’nın Göğe Alınışı Bayramı öğlen sonu yapılan tespih duası ile sona erdi.

VEYSEL EROL

Bu haber 1043 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım