reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 10 A?ustos 2011, 15:43 1244 Görüntüleme

ANTİK GEMİLER DENİZLE BULUŞTU

reklam
reklam

Selçuk Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) işbirliğiyle yürütülen Efes Antik Limanını Canlandırma Projesi kapsamında inşa edilen Antik Döneme ait bir savaş ve bir ticaret gemisi Efes sahilinde denizle buluştu.

Gemilerin suya indirilmesini kutlamak için yapılan törene Selçuk halkı ve turistler yoğun ilgi gösterdi. 2010 yılı Temmuz ayından beri yürütülen proje kapsamında dört aydır inşası süren M.S 1 yüzyıla ait 19 metre boyundaki Artemis Ephesia adlı savaş gemisi ve M.S 2 yüzyıla ait 15 metre boyundaki Arsinoe IV. adlı ticaret gemisi Efes sahili Pamucak mevkiindeki kanalda suya indirildi. Tonlarca ağırlıktaki gemilerin vinçlerle suya indirilişinde uygulanan ritüeller oldukça ilgi çekiciydi. Nazardan koruması için gemilere ıhlamur dalları asıldı. Gemilerin suyla barışık olması için şişe kırıldı. Ayrıca gemilerin denizle buluşmasını kutlamak amacıyla Selçuk Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğine yediden yetmişe tüm Selçuklular katıldı.

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ; “Bizim için çok mutlu bir an. Efes’in görkemli tarihini hissetmek için bir kilometre taşı koymuş olduk. Projemizi İZKA’nın desteği ve personelimizin gayretiyle gerçekleştirdik. Gemilerimizin son rötuşları eylül ayına kadar tamamlanacak. Ayrıca bölgede yapılacak çevre düzenlemesi ve döneme ilişkin canlandırmalarla tarihi çağımız insanı ile buluşturmak için bir adım daha atmış olacağız. Mutluyuz” diye konuştu.

Efes sahili Pamucak mevkiinde denizle buluşan gemilerin arma ve iç dizayn gibi çalışmaları Eylül ayına kadar devam edecek. Eylül ayında bütünüyle tamamlanması planlanan gemilere ek olarak bölgede yapılacak antik döneme ilişkin düzenlemeler hem turizmin çeşitlenmesine hem de tarihin günümüzle buluşmasına aracılık yapacak.

Bu haber 1244 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım