reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 23 Temmuz 2011, 17:32 1026 Görüntüleme

EFES UNESCOYA BİR ADIM DAHA YAKLAŞIYOR

reklam
reklam

Selçuk Belediyesi tarafından << Efes Antik Kenti Alan Yönetim Plan>> için ikinci Çalıştay 27 Temmuz 2011 tarihinde, Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

Birincisi 23-24-25 Haziran 2011 tarihlerinde yine Selçuk’ta düzenlenen ve bu alanda ilk defa kullanılan “katılımcı ve yenilikçi” yöntemlerle gerçekleşen “Yönetim Planı Geliştirme Çalıştayı” na Selçuk’tan yerel paydaşların yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından koruma uzmanları ve akademisyenler ile kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katılmış ve Efes’in UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girebilmesi için hayati önem taşıyan Yönetim Planı oluşturma konusuyla ilgili önemli kazanımlar sağlanmıştı.

Gelinen aşamada gerçekleştirilmiş olan çalıştay sonuçlarının bilimsel yöntemlerle analiz edilmesi ile elde edilen veriler ışığında ikinci bir çalıştay daha gerçekleştirilerek Efes’in Yönetim Planı’nın hazırlanma sürecinde katılımcı tabanın genişletilmesi hedefleniyor. Söz konusu Çalıştay Efes’in geleceği ve Türkiye’de yönetim planlama deneyimi açısından büyük önem taşıyor.

Efesin Dünya Mirasına dahil edilmesi için yaptıkları çalışmalarla ilgili görüşlerini bildiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Efes antik kenti yönetim planı Çalıştayının birincisini geçtiğimiz Haziran ayında 3 gün süreyle gerçekleştirdik. Efes’te ve Selçuk’ta derinleşmiş sorunlarımızı masaya yatırdık. Efes’in dünya mirasına dahil olması için önemli olan ilk adımı attığımızı düşünüyorum. 27 Temmuz da da yönetim planının ikincisini gerçekleştireceğiz. Gerçekleştireceğimiz yönetim planının ikincisinde daha kollektif bir ekip ve daha farklı alanlardan da katılacak olan akademisyenler yer alacak. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yaptığımız toplantıların sonuçlarıyla Eylül ayında Efes’in Dünya mirası listesine girmesi için UNESCO’ya başvuru yapacağız” dedi.

Bu haber 1026 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım