reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 14 Temmuz 2011, 18:01 1163 Görüntüleme

MECLİSE AYASULUK KALESİ DAMGASINI VURDU

reklam
reklam

Selçuk Belediyesi Temmuz ayı ikinci birleşiminde 3. gündem maddesinde yer alan Ayasuluk Kalesi için restorasyon ve ekipman desteği için kaynak aktarım konusu meclise damgasını vurdu.

Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı toplantı salonunda Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında, St. Jean Anıtı ve Ayasuluk Tepesi Kazısı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Büyükkolancı’nın talebini içeren Ayasuluk Kalesi’nin kazı, restorasyon ve onarımlarında kullanılacak malzeme, ekipman ve eleman desteği için Selçuk Belediyesi tarafından kaynak aktarılması konusu mecliste gergin dakikaların yaşanmasına neden oldu.

 

Görüşmeler esnasında AKP Grubu Meclis Üyeleri Ayasuluk Kalesi kazı ve restorasyon çalışmalarına Selçuk Belediyesinin bütçe ayırarak destek olmasına karşı olduklarını, gerekli yardımın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldığını, kendilerinin de bu konuda bakanlık düzeyinde görüşmelerde bulunabileceklerini söyleyerek ret oyu vereceklerini söylediler.

 

Konuşmalar üzerine Ayasuluk kazılarıyla ilgili bilgi veren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Kalenin turizme kazandırılması için belediye olarak üç yıldır malzeme, iş gücü ve ekipman desteğinde bulunduklarını ifade ederek “ Dokuz yıldır iktidardınız elinizi tutan mı vardı? Merkezi yönetim bu süre içinde ilçemize tek bir çivi çakmamıştır. Biz Selçuk Belediyesi olarak Ayasuluk Kalesi’nin batı bölümündeki yıkık sur duvarlarının onarımı için destek olduk ve geçen yıl önemli bölümünü onardık. Bu çalışmalar bu yıl da devam edecek. Bakanlık geçen yıl sadece kazılar için belli bir ödenek gönderdi. Bu yıl da gönderilen para sadece kırk bin lira. Bu parayla kazı başkanlığı ne yapabilir? Selçuk Belediyesi’nin verdiği destek ile Kalenin sur duvarları ile tüm bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Selçuk Kalesinin aydınlatılmasının bile Selçuk Belediyesi tarafından karşılanması bekleniyor. Buna rağmen seçimlere 15 gün kala Kalenin elektrikleri TEDAŞ tarafından kesildi. Aynı anda ilçenin Kubilay caddesinin sokak lambalarının elektriklerini de kestiler. Ben sizlere namusum üzerine yemin ediyorum ki,  seçimlere 15 gün kala bu şekilde elektriğinin kesildiği bir AKP’li belediye gösterin ben görevimden hemen istifa edeceğim.Ben burada politika yapmıyorum. Sadece gerçekleri söylüyorum ve burada sizlere görevlerinizi hatırlatıyorum” dedi.

 

 

 

 

 Meclise Seçildiyseniz Çalışacaksınız

 

Kültür ve Turizm Bakanının İzmir’den olmasının büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Başkan Ülgür: “Şirince’ye binlerce insan geliyor. Şirince’nin yolu çok kötü durumda. İzmir İl Özel İdaresi yol için  275 bin lira ayırdı. O parayla sadece yolun sathi kaplaması olur. İktidar partisinin Selçuklu meclis üyeleri olarak eğer bu kente katkı koyacaksanız Sayın Bakandan Şirince’nin yolunun yapılmasını istemelisiniz. Şirince’nin imar planını istemelisiniz. Şirince’nin 15 yıldır imar planı yok. Küçük menderes nehri turizm merkezine zehir akıtıyor. Küçük menderesin temizlenmesini istemelisiniz. Selçuk Belediyesi’nin başlattığı ve büyük bir kısmının bitirildiği Efes Antik Tiyatronun açılmasını istemelisiniz. Merkezi hükümet olarak yapmanız gereken bunlar. Herkesten şunu rica ediyorum. Meclise seçilenler siyasi parti farkı gözetmeksizin çalışmalıdırlar. Biz hepimiz Selçukluyuz ve Selçuk için çalışmalıyız. Bu ilçe için yapacağınız bir şeyler varsa yapınız. Efes’e liman getireceğiz diyenler önce Küçük Menderesi temizlesinler. Küçük Menderes zehir akıtıyor. Çevre ve orman Bakanlığı bir talimat verse temizlenmesi iki ayda biter. Çevre ve Orman Bakanlığı görevini yapmıyor. Nehri kirleten sanayicileri kimse denetlemiyor “.dedi

Dünyanın En Büyük Tapınağı Serapis’e Yatırım Yapsınlar

 

Dünyanın en büyük tapınağı Serapis olarak bilinen kültürel mirasın Efes  Celsus kütüphanesinin hemen arkasında olduğunu bildiren Başkan Ülgür; “Serapis Tapınağı ile ilgili bütün mimari çalışmalar tamamlandı. Dönemine ait parçaları aranarak bulunmuş sayımları yapılmış sergilenmiş restorasyon yapmaya hazır. Sadece ve sadece zemin etütü yok. İlgili kurumlar İş yapmak istiyorlarsa  Serapis Tapınağına yatırım yapsınlar “diyerek AKP’li meclis üyeleri ve yöneticilerinden bu gibi önemli sorunlarla ilgili çaba göstermelerini beklediğini vurguladı.

 

Meryem Ana Otoparkını Elimizden Almak İstiyorlar

Şu an Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaşanılan sorunların altında Bilintur tarafından Efes’te açılan iki büfenin belediye tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenmiş olmasının yattığını ifade eden Belediye Başkanı Ülgür, Meryem Ana Evi otoparkının Selçuk Belediyesi tarafından işletilmesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından engellenmek istendiğini açıklayarak konuyla ilgili bakanlıktan gelen son yazının fotokopisini belediye meclis üyelerine dağıttırdı.

 

Meryem Ana Evi otoparkı olarak kullanılan alanın 1997 yılında Orman Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde yirmi yıllığına Selçuk Belediyesine tahsis edildiğini belirten Ülgür “ İlgili tüm kurumlardan izin alınmış olan bu alanla ilgili yetkilerimiz 2017 yılında sona erecek. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ısrarla alanı boşaltmamızı istiyor. Sizlere dağıttırdığım 29 Haziran tarihli yazıda bu taleple tarafımıza gönderildi. Kısaca Meryem Ana Evi Otoparkı elimizden alınarak ilçemizin önemli bir gelir kaynağı kesilmek isteniyor” dedi. Açıklamalar karşısında itiraz seslerini yükselten AKP gurubu Başkan Ülgür’ün açıklamalarıyla siyaset yaptığını iddia ederek meclis toplantısını tamamlanmadan terk ettiler. Ayasuluk Kazı Evinin talebi CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.   

Bu haber 1163 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım