reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 07 Temmuz 2011, 12:54 1099 Görüntüleme

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİNE BÜYÜK DESTEK

reklam
reklam

SELÇUK BELEDİYESİNDEN TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİNE BÜYÜK DESTEK

Selçuk Belediyesi tarafından Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi’ne tahsis edilecek olan bina için işlemler tamamlandı.

Selçuk Belediyesi’ne ait TÜREM binası olarak bilinen Prof.Dr. Türkan SAYLAN Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Merkezi binasının Türk Hava Kurumu Üniversitesine tahsis edilmesi için Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Ünsal Ban ve Genel Sekreter İbrahim Keskin bir araya geldi.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Selçuk Belediyesi arasında bir protokol yapılarak yirmi beş yıl süreyle binanın kullanım hakkı Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne tahsis edildi. Yıllardır özlemle beklenen Üniversitenin ilçeye kazandırılması için çaba gösteren Selçuk Belediyesi bina tahsisini gerçekleştirerek üniversiteye büyük destek verdi.

Prof.Dr. Türkan SAYLAN Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Merkezi binasını gezen Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Ünsal Ban; ”Hedeflerimizden en önemlisi Ar-ge yatırımlarına ve sanayi işbirliğine girerek ülkenin kalkınmasına katkı koymak. Üniversiteler kentlerin hem eğitim hem de mali anlamda gelişmesine önemli ölçüde katkı verir. Biz Üniversitemizin bu anlamda Selçuk’a çok şeyler kazandıracağını düşünüyoruz. Türkiye’de bu anlamda fakültesi olan ilk ilçelerden biri Selçuk olacak. Selçuk’ta kasım ayında açılacak olan üniversitemiz 180 öğrenciye eğitim verecek. Önümüzdeki yıl ise 300 ile 400 arasında öğrenci alınacak. Giderek toplam öğrenci sayısı 600 e ulaşacak. Her geçen sene de öğrenci sayısını arttırmayı düşünüyoruz. Buradaki fakültenin adı Hava ve Ulaştırma Fakültesi olacak” dedi

Selçuk Belediye Başkanına katkılarından dolayı teşekkür eden Ünsal Ban “Ben burada Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizlere olan desteğiyle eğitime ve ilçeye ne kadar çok önem verdiğini gösterdi. Eğer hedef gerçekleşirse Selçuk hava ve uzay eğitiminin önemli bir parçası olacak.” dedi.

Konu hakkında düşüncelerini aktaran Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Türk Hava Kurumu’nun bina tahsisi talebini hiç tereddüt etmeden yerine getirdik. Bina tahsisi için gerekli işlemleri ve yasal prosedürleri tamamladık. THK Üniversitesi adıyla bir üniversite kurulması çok önemli. Bu önemli Üniversitenin ilk Yüksek Okullunu Selçuk’ta açacak olması ilçemiz adına çok olumlu bir karardır. Selçuk Belediyesi olarak katkılarımıza devam edeceğiz. Alınan sonucun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum “dedi

Selçuk’ta ilk etapta bir Meslek Yüksek Okulu, gelecek yıl ise bir fakülte açacak olan THK Üniversitesi: Hava Ulaştırma, Yer Hizmetleri, Havayolu İşletmeciliği, Havaalanı İşletmeciliği, Hava Trafik Yönetimi, Kabin Hizmetleri, Biletleme Rehberlik gibi havacılık alanında önemli meslek guruplarının eğitimine 2011 Kasım ayında başlayacak.

Bu haber 1099 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım