reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 27 Haziran 2011, 00:35 1201 Görüntüleme

BİR ASIRLIK ÇINAR

reklam
reklam

AFET NİNE BEŞİNCİ KUŞAK TORUNLARININ TORUNLARINIDA GÖRDÜ.
SELÇUKUN GÖKÇEALAN KÖYÜNDE YAŞAYAN AFET NİNE 101 YAŞINA AYAK BASTI.

Afet Kara bıyık, 1911 yılında Eski Burgaz,Şimdiki Gökçe alan köyünde dünyaya gelir. 16 yaşına geldiğinde, köy delikanlılarından , 18 yaşında ki, Yakup Karabıyık ile evlenir. Peş peşe 3 oğlan iki kız çocuğu  dünyaya gelir. Yıllar yılları kovalar,  her ölümlü gibi Yakup Karabıyık  2003 yılında 94 yaşında ölür. Afet Nine  bir başına kalır. Kalır ama  yaşayan şanslı insanlardan birisidir. Çocuklarının çocukları,onların çocukları torunları olan beşinci kuşak torunlarını da ,Yani torunlarının torunlarını da görmek ona nasip olur.

Bu gün evlatlarının hepsi dünyada olan Afet ninenin ilk kızı  75 yaşındadır. Diğerleride ondan birer ikişer yaş ara ile  birbirini takip etmektedirler.

Afet Nineye bu  bir asır yaşamanın sırrını sorduğumda” ne çocukluğumda kendi ailem evimize, kendi yetiştirdiğimiz, sebze ve meyveden, etten, sütten başka bir şey sokmazdı. Bizim çocukluğumuzda, gençliğimizde her yediğimizde bir lezzet vardı. Hormon dedikleri şey yoktu. Ben hala pazardan alınan sebze ve meyveyi asla yemem.

Her gün yanıma gelen, evlerine gittiğimde  yanımda olan  torunlarımın torunlarını tanımakta güçlük çekiyorum. Benim 3 oğlumdan, iki kızımdan şuanda 80 kişi oldu .

Ben örnek vermek gerekirse, kızım seza ver,evlendi. Onun oğlu ümit dünyaya geldi. Benim torunum Ümit dünyaya geldi. O evlendi onunda  kızı belgin dünyaya geldi. Belginde evlendi onunda  oğlu Ahmet oldu. Ahmet’te evlendi ondan SON ÇOCUK  Ayşe daha beş yaşında ben kaçıncı kuşak bazen hesaplayamıyorum.” Diyor.

DHA VEYSEL EROL ÖZEL HABER

Bu haber 1201 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım