reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 23 Haziran 2011, 13:43 994 Görüntüleme

CHP SELÇUK ÖRGÜTÜNDEN BİRLİK ÇAĞRISI

reklam
reklam

12 Haziran 2011 Genel seçimleri sonrasında Cumhuriyet Halk Partisinde yaşanan tartışmalar karşısında CHP li Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP li Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri harekete geçerek birlik çağrısında bulundular.

CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU başta olmak üzere eski ve yeni dönem Milletvekillerine İzmir İli Belediye Başkanlarına İzmir İl Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine İl Genel Meclis Başkanı ve Grup Başkan Vekili’ne gönderilen mektupta başarı ve başarısızlık tartışmalarına atıfta bulunan Selçuklu CHP ‘liler 12 Haziran 2011 Genel seçimlerinde CHP’nin başarısız değil, sadece yeterince başarılı olunamadığını ve seçim sonuçlarının doğru okunamadığını düşündüklerini ifade ettiler. Alınan sonuçlarda Genel Başkan KILIÇDAROĞLU’nun  olumlu katkısının inkar edilemez olduğunu belirten Selçuklular yeni bir Genel Başkan arayışının yersiz olduğunu, içerisinde bulunan günün ayrışma değil birleşme günü olduğunu vurguladılar.

Selçuklu CHP’liler yaptıkları açıklamada şunları kaydettiler;

12 Haziran 2011 Genel seçimleri partimizin yüzde yirmi altı oranında oy almasıyla sonuçlandı. Bu sonuç kimilerince “başarı” kimilerince ise “başarısızlık” olarak değerlendirildi. Bu tespitler içerisinde, ilimiz İzmir, seçim sonrası en çok konuşulan şehirlerden biri oldu. Acıdır ki “ başarı” dan çok “başarısızlık” söylemleri kamu oyu içerisinde yankı buldu.

Biz ,Selçuk İlçesi örgütü ve seçilmişleri olarak, 12 Haziran genel seçimlerinde CHP’nin başarısız değil, sadece, yeterince başarılı olunamadığı ve seçim sonuçlarının doğru okunamadığını düşünüyoruz.

13 aylık genel başkanlığı sürecinde bir referandum, bir de genel seçim geçiren, Sayın  Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU ,seçim çalışmaları kapsamında 81 ili ve 200 ilçeyi dolaşmış, teşkilata yeni bir heyecan ve umut getirmiştir. Kısa sürede yapılan bu yoğun çalışma temposu sonrası, 2007’de, yüzde yirmi nokta dokuz olan oy oranı, yüzde yirmi altıya yükselmiştir. Bu noktada, Genel Başkanımız Sayın KILIÇDAROĞLU’ nun katkısı inkar edilemez. Çalışmalar eleştirilebilir ama inkar edilemez. Ayrıca yapılan çalışmalar ve kısa sürede partinin bir yükseliş ivmesi kazanmış olması, şu anda bir Genel Başkan arayışının yersiz olduğunu ortaya koymaktadır.

Şu anda, yapılması gereken, çok hızlı bir şekilde, kimin, neden CHP’ye oy verdiği ve vermediğinin bilimsel bir araştırmayla ortaya konmasıdır. Ardından yapılması gereken bu veriler ışığında, ilçelerde ve İl Danışma Kurulu düzeyinde  geniş kapsamlı bir değerlendirme Çalıştay’ı  düzenlemektir.

Bu Danışma Kurulları Çalıştayı’nın ardındansa, yapılması gereken parti içindeki herkesin hukukunu koruyacak, parti içi demokrasi kanallarını açacak, parti üyelerinin karar alma süreçlerine katılımını sağlayacak bir düzenleme yapılmasıdır. Bu sürece bağlı olarak, başta yerel yöneticiler olmak üzere, herkesin tribünlere yönelik görüş ifade etme çabasından sakınılıp, görüş ve düşüncelerin parti organlarında ifade edilmesi gerektiği kuralının hayata geçirilmesidir.

Ayrıca, yerel yönetimler arasında bilgi alışverişi, dayanışma kültürü geliştirilmelidir. Yerel yönetimlerin, yönetişim anlayışını, diğer belediyelerle nasıl paylaşabileceği mutlaka şekillendirilmelidir. Merkez belediyelerle, ilçe belediyelerin, kendi illeri bazında ve Türkiye ölçeğinde tecrübelerini paylaşması mutlak surette sağlanmalıdır.

Partimizin, kimseyi kaybetmeye tahammülü yoktur. Hedef, Genel Başkanımız KILIÇDAROĞLU’nun da deyimiyle “Yeni Oydaşlar” kazanmaktır. Ancak bunu yapmak için önce parti içinde uyumlu bir çalışma anlayışının olması gerektiği aşikardır. Moral insanoğlunun en önemli güç kaynağıdır. İstenen düzeyde olmasa da, 12 Haziran seçimlerinde bir başarı yakalanmıştır ve Genel Başkanımız KILIÇDAROĞLU’nun bunda katkısı büyüktür. Ancak çalışmalar için bir yol haritası çizebilmek ve istenen başarıya ulaşmada nelerin eksik kaldığını belirlemek için bilimsel bir kamuoyu araştırması yapmak gerektiğinin de tekrar altını çizmekte yarar görüyoruz.

13 Haziran itibariyle, ülke gündemi değişmiş, yeni hedef noktası, 2014 yerel seçimleri olmuştur. Bu hedef için bir gün dahi gecikmeden, çalışmaya başlanmalıdır. Eleştirilecek noktalar vardır. Ancak bu eleştirileri, daha yapıcı bir biçimde ve biraz daha kendi içimizde yapmak, sonrasında da sonuçları kamuoyuyla paylaşmak yararlı olacaktır. Şu anda, basında yer alan açıklamaları duygusal buluyoruz ve hiçbir bilimsel veriye dayanmadan, bireysel yorumlara bağlı olarak yapılan bu açıklamaları, partiyi, bölünme noktasına getirebilecek derecede tehlikeli olarak niteliyoruz.

Gün; ayrışma değil birleşme günüdür. Parti içinde geliştireceğimiz hukuk, demokrasi, sorumluluk bilinci ve teşkilat çalışması anlayışının meyvelerini 2014 Yerel Seçimlerinde toplamak için önümüzde hiçbir engel yok. Umutsuzluğa, karamsarlığa ve tembelliğe kapılmadan çok çalışacak bir teşkilatı oluşturmak ve bu teşkilata önderlik yapmak konusunda da kısa sürede rüştünü ispat eden Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’na desteğimiz sürecektir.”

 

Bu haber 994 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım