reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 20 Haziran 2011, 22:42 959 Görüntüleme

Ömrünü Tamamlamış Lastikler Toplandı

reklam
reklam

Selçuk taki Ömrünü Tamamlamış Lastikler(ÖTL) toplandı. Çevre Bakanlığı nın atık lastik yönetmeliği kapsamında yapılan çalışmada Çevre Bakanlığı ndan lisanslı firma ve Selçuk Belediyesi Çevre Sağlığı ve Temizlik işleri dairesi ekipleri işbirliği içinde tüm Selçuk u taradı.

Yapılan çalışma sonucu oto sanayi ve benzeri yerlerden, lastik tamirhanelerinden, kaplamacılardan  ve  perakende  satış noktalarından 84 adet ömrünü tamamlamış lastik toplandı.

Giydirilmiş araçlara yüklenen lastiklerin bir kısmı kauçuğa dönüştürülmek üzere geri dönüşüm tesislerine gönderilirken geri kalanı kontrol altında yakıt olarak kullanılmak üzere çimento fabrikalarına verildi.

Isınmada kullanıldığında hava kirliliğine, evsel katı atıklarla birlikte gömüldüğünde yer altı sularının kirlenmesine, açık alanda bekletildiğinde sivrisinek, haşere gibi zararlıların üremesine ve yangınlara sebep olan Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin toplanması sayesinde geri dönüşümü sağlanacak ve çevre dostu ürünlerin üretiminde kullanılarak ekonomiye geri kazandırılacak.

Selçuk’ta Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin bundan sonra itfaiye bölgesine getirilecek. Burada toplanan lastikler çevre bakanlığının lisanslı firma araçlarınca alınarak geri dönüşüm merkezlerine götürülecek.

Bu haber 959 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım