reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 20 Haziran 2011, 22:36 1122 Görüntüleme

Çöplük Orman Oluyor

reklam
reklam

Selçuk Havaalanı karşısında yer alan ve şubat ayında kapatılan çöp döküm alanına Büyük Şehir Belediyesi ekiplerince toprak dolgu yapılıyor. 1 - 1.5 metre kalınlığında toprakla kaplanacak arazi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Orman İdaresi ne devredilecek ve bölge ağaçlandıracak.

Çorak mevkii havaalanı karşısında yer alan eski çöp alanında yapılan dolgu çalışması için Büyükşehir Belediyesi ekipleri 4 kamyon 1 kepçe ile çalışma yapıyor. Haziran ayı sonunda tamamlanması beklenen çalışmanın ardından alanın yeni sahibi Orman İdaresi olacak. Orman İdaresi’nin yapacağı ağaçlandırma çalışması ile alandan çevreye çöp kokuları yerine temiz hava ve kuş cıvıltıları yayılacak.

 

Çevre ve görüntü kirliliği yaratan çöp alanı zaman zaman meydana gelen yangınlarla ilçenin güvenliğini de tehdit ediyordu. Büyükşehir Belediyesi Şubat 2011’de çöp alanı ile birlikte katı atık depolama ve imha görevini de Selçuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden devraldı.

 

Dokuz araç ve kırk sekiz personelle ilçe içinde çöpleri toplayan Selçuk Belediyesi atıkları aktarma istasyonunda Büyükşehir Belediyesine ait otuz ton taşıma kapasiteli tırlara boşaltıyor. Selçuk ilçesine tahsis edilen iki tır her gün toplanan çöpleri Harmandalı çöplüğüne götürerek boşaltıyor.

Bu haber 1122 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım