reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 17 Haziran 2011, 12:19 1033 Görüntüleme

SELÇUK BELEDİYESİ YİNE HAKLI ÇIKTI

reklam
reklam

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Selçuk Belediyesi arasında uzun süredir gündemde olan Bilintur A.Ş. tarafından Efes Antik Kentinde işletmeye açılan Hediyelik Eşya Satış Mağazaları ve Kafeteryaların Selçuk Belediye Encümenince kapatılma kararına yargıdan da onay çıktı.

 Bilintur A.Ş tarafından Selçuk Belediyesi Encümen kararının iptali istemiyle İzmir 1. İdare Mahkemesinde açılan davada mahkeme Selçuk Belediyesini haklı buldu. Söz konusu mağazaların işyeri açma ve çalışma ruhsatı almadığını, alınması içinde şu ana kadar bir başvuruda bulunmadığının saptandığı belirtilen mahkeme kararında Belediye Kanunu çerçevesinde Belediye hudutları ile mücavir alan içinde kalan tüm işyerleri ve işletmelere Belediyelerin iş yeri açma ve çalışma ruhsatı vereceğinin kurala bağlandığı vurgulanarak belediyelerin beldede ruhsatsız iş yerlerinin kamunun sağlığını ve esenliğini korumak amacıyla ruhsat alınıncaya kadar faaliyetlerini durdurması yetkisinin bulunduğunun açık olduğu belirtildi. Mahkeme kararında aynı şirkete ait Efes Müzesi içinde bulunan işyeriyle ilgili başvuru yapılması sonucunda Belediyenin ilgili mekana ruhsat verdiği ancak Efes Antik Kenti içerisinde bulunan mağaza ve kafeteryalarla ilgili herhangi bir başvurunun bulunmadığının saptandığını bu gerekçelerle de Belediye Encümeni kararıyla ilgili mağaza ve kafeteryaların ticaretten men edilmesinde yasal ve hukuksal bir aykırılık bulunmadığına karar verildiği ve davacının isteminin reddine karar verildiği belirtildi.       

   İTİRAZLAR BOŞUNAYMIŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi (DÖSİM) ile Bilintur A.Ş arasında yapılan sözleşme doğrultusunda Bilintur A.Ş. tarafından işletilen Efes  Antik Kenti içerisinde  bulunan Hediyelik Eşya Satış Mağazaları ile Kafeteryaların işyeri açma ve çalışma  ruhsatlarının bulunmadığı Selçuk Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin 25-08-2010 tarihli denetiminde saptanmış, bu belirleme üzerine Encümen mağazaların mühürlenmesine karar vermişti. Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Selçuk’a yaptığı ziyaretlerde ve basında Belediye Başkanı Ülgür’ü kapatma kararı nedeniyle eleştirmiş ve çeşitli suçlamalarda bulunmuştu. Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür ise bu mağazaların ruhsatsız olduğunu ve Bilintur A.Ş tarafından kendilerine gerekli koşullarda bir başvuruda bulunulmadığını iddia etmişti.

Selçuk Belediyesi ile Bakanlık arasında yapılan sözleşme kapsamında Efes otoparkında ve Efes alt kapıda bulunan dükkanlardaki kiralama hakkını yok sayarak belediyenin tahliyesini istemişti. Selçuk Belediyesi tarafından bu konuda açılan davada geçtiğimiz hafta belediyenin lehine sonuçlanmıştı.

Bu haber 1033 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım