reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 15 Haziran 2011, 20:35 1586 Görüntüleme

HALK EĞİTİM MERKEZİ 4500 YETİŞKİNE KURS AÇTI.

reklam
reklam

SELÇUK HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 4500 YETİŞKİNE KURS AÇTI.BİÇKİ, DİKİŞ- NAKIŞ KURSLARININ SENE SONU SERGİSİ TÖRENLE AÇILDI.

Selçuk Halk Eğitim merkezi müdürlüğü , 215 yetişkinin katıldığı Makine Nakışları,Yatak odası tekstil, kurdele nakısı, Pul Boncuk dikişleri, Halı ve resim kurslarına katılan 215 kursiyerin el emeği göz nuru işlerinden oluşan sene sonu sergisini ,Turizm otelcilik okulunda törenle açtı.

Törende açılış konuşmasını Selçuk Halk Eğitim Merkezi müdürü Ali Rıza Çelebi yaptı”değişen ihtiyaçlar, bilim ve teknolojideki baş döndürücü  gelişmeler,halk eğitim merkezimizin işlevini de hızlandırmıştır.Bizlerde çağın  gereklerine uygun olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını  bilim ve teknolojideki  hızlı gelişmeler ve  bunun toplumda yarattığı etkileride dikkate alarak  genç yaşlı, çocuk kadın, erkek ayrımı yapmaksızın  toplumun ve hayatın tümünü içine alacak  şekilde kapsamlı  ve planlı bir eğitim vermeye  çalışıyoruz.biz yaygın eğitim faaliyetlerini bireylerin ilgileri,istekleri,ihtiyaçları ve yetenekleri  ve beklentileri doğrultusunda  :sosyal,kültürel sanatsal, mesleki ve sportif  alanlarda m kısa ve uzun süreli  programlara dayalı ve düzenli olarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İşte bu nedenle  2010-2011 eğtğm öğretim yılında  264 kurs açtık. Bu kurslarımıza 1820 si erkek,2000 i bayan  olmak üzere toplam 3820 vatandaşımıza çeşitli alanlarda  eğitim verdik. Bu rakamlar açık Lise  ve açık ilköğretim dahil olmak üzere 4500 dür. Bu rakam ilçemizdeki örgün eğitime denk duruma gelmek üzeredir.Bu kurslarımızda zaman ve mekan tanımadan zaman zaman sivil toplum örgütleriyle  kamu ve kurum kuruluşları ilede işbirliği yaparak da açıyoruz. İşte bugünkü sergi bunun bir emeğidir. “dedi. Daha sonra İlçe kaymakamı Aziz İnci konuşmasında “ Ülkemizde İlköğretim zorunlu ama yetişkinler öyle değil. Onların istek ve  ihtiyaçları çok önemlidir.  Dünyada ve ülkemizde de her yıl eğitim süresi uzuyor. Zorunluluk yılları yükseliyor. Kısa zaman sonra en az lise mezunu olmak zorunlu hale gelecektir. Bu gün teknoloji baş döndürücü hızla gelişiyor. İnternet ortamında her bilgi ve bulguyu bulmak kolay ama, klasik eğitim ve öğretimin insan yaşamındaki yeriş ve önemi çok başka.  İlçemizde ki tüm okullarımızda okul öncesi sınıf sayısı artmaya başladı  çünkü oda çok önem kazanmaya başladı. Okuma yazma bilmeyenlerin eğitimi de baş döndürücü bir hızla  takip edilip bu sayının azaltılması için büyük uğraş ve emek veriliyor. Halk Eğitim merkezimizin çalışmaları bu konuda çok büyük yaralar sağlamaktadır. Her yıl binlerce yetişkinimize kurs vererek onları topluma kazandırıyor. Üretici  yapıyor. Yakın zamanda halk eğitim merkezimiz hak ettiğİ bir binaya kavuşacaktır. Bu gün burada 225  yetişkinin el emeği göz nuru  kurs sergisin açmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz “ dedi.

VEYSEL EROL DHA SELÇUK

Bu haber 1586 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım