reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 15 Haziran 2011, 20:32 1030 Görüntüleme

Ayasuluk Kalesinin Karanlığa Terk Edilişi Devam Ediyor

reklam
reklam

Selçuk ilçesinin tarihi Ayasuluk Kalesi nin ve Selçuk taki bazı sokakların TEDAŞ tarafından karanlığa terk edilişi devam ediyor.

Bugüne kadar elektrik abonesi bulunmayan kale ve ilçedeki bazı cadde ve sokakların TEDAŞ tarafından aydınlatılması yapılıyordu. Fakat geçtiğimiz günlerde kamunun faydalandığı tarihi Ayasuluk Kalesi ve Kubilay caddesi TEDAŞ tarafından elektriği kesilerek karanlığa mahkum edildi.

TEDAŞ yetkililerinin verdiği  bilgiye göre; bu güne kadar kalenin elektrik abonesinin bulunmadığı, ancak yine de kalenin gece aydınlatılmasına devam edildiği, bundan sonra ki süreçte elektrik abonesi alınarak kalenin yeniden ışıklandırılabileceği açıklandı.

Selçuk ilçesinin en önemli tarihi kültür miraslarından biri olan Ayasuluk Kalesi’nin restorasyon çalışmaları Selçuk Belediyesi tarafından yürütülüyor.2012 yılı başlarında ziyarete açılması planlanan tarihi Kalenin yeniden aydınlatılması için TEDAŞ elektrik ücretinin belediyeden alınmasını talep ediyor.

Konu hakkında görüşlerini belirten Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür; “Ayasuluk Kalesi’ne 2011 yılında 1 milyon lira civarında yatırım yapıyoruz. Maddi ve manevi desteğimizi esirgemiyoruz. Fakat Biz bu yatırımları yaparken TEDAŞ Selçuk Kalesi’nin ve Selçuk’ta bulunan kamunun faydalandığı Kubilay caddesinin gece aydınlatmasını kesiyor. Şu anki yasal prosedüre göre ören yerlerinin gelirleri Kültür Bakanlığı’na aktarılıyor. Ama elektrik, su gibi hizmet bedelleri belediyeler tarafından ödenmesi isteniyor. Bu tür hizmet bedellerinin belediyelere yüklenmesi bizi olumsuz etkiliyor. Biz kültürümüze, turizmimize, vatandaşımıza sahip çıkarken bu tür engellemelerle karşı karşıya kalıyoruz. Bu durum hiç hoş değil. Burada Selçuk halkına ve bize haksızlık yapılıyor “dedi.

Bu haber 1030 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım