reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 10 Haziran 2011, 20:19 1262 Görüntüleme

BAŞKAN ÜLGÜR BAKAN GÜNAY I ADALETLİ OLMAYA DAVET ETTİ

reklam
reklam

Yerel basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Selçuk Belediye Başkanı H.VefaÜlgür geçtiğimiz gün Efes Antik Kentini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ın kendisine karşı yönelttiği eleştirilere ve Hiçbir yer kimsenin babasının çiftliği değildir. Kimse imtiyaz istemesin sözüne cevap verdi.

Selçuk Belediyesi’nin Efes Antik Kenti başta olmak üzere ilçenin sahip olduğu kültürel ve tarihi mirasın korunmasına yönelik önemli çalışmalar yaptığını ifade eden  BaşkanÜlgür, “ Biz kimseden imtiyaz istemiyoruz. Sadece yaptığımız işlere saygı duyulmasını istiyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay’ın Efes ile ilgili eksiklikleri gidereceğini söylediğini belirten Başkan Ülgür” Peki soruyorum. 4 yıl içerisinde Efes’e ne yaptılar? Tek bir somut cevap istiyorum. Ben size yaptıklarını söyleyeyim. Birincisi, Efes’e sit alanı yerlerine hediyelik eşya satış mağazaları yaptırıp yasa ve yönetmelikleri çiğnediler. Aldıkları yıkım kararlarıyla Efes esnafını tedirgin edip haksız rekabete yol açarak zarara uğrattılar. İkincisi Efes Antik Kenti, müzeye ve St. Jean gibi ören yerlerine girişleri özelleştirip giriş ücretlerinin yüzde ellisinin TÜRSAB ve ortağının kasasına girmesini sağladılar. Hükümetin özellikle son dönemlerde bölgeye ait bir hizmeti olmadığı gibi bölge insanına da haksızlık yapıyorlar. Bu kente hizmet etmedikleri gibi bizden maddi gelir elde ediyorlar. Turizm ve  tarım destek politikalarını gerekli bölgelere yapmak yerine  Tarımı olmayan doğu illerine destek verip, Tarımın göz bebeği olan Ege ve İzmir de ise destek politikaları kösteğe dönüşüyor. Turizm desteğini Antalya ve İstanbul’a verdiler. Efes gibi bir çok kültürün ve turizmin yoğun olduğu yerlere destek ise sadece lafta kalıyor. Sonuç olarak her şeye rağmen yapılanlara karşı duruşumuz ideolojik  değildir. Bizim şikayetimiz izledikleri politikadan dolayıdır” dedi.

Bu haber 1262 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım