reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 10 Haziran 2011, 20:10 893 Görüntüleme

SELÇUK BELEDİYESİ HAKLI ÇIKTI

reklam
reklam

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Efes Ören yerini de kapsayan 56 ören yerinde Bilintur A.Ş. tarafından açılan hediyelik eşya satış mağazalarından Efes Antik Kentinde açılan iki hediyelik eşya satış mağazasının Selçuk Belediyesince mühürlenmesi nedeniyle yaşanan tartışmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığının Efes Ören yerinde Selçuk Belediyesinin yıllardır verdiği hizmetlerden el çektirilme kararı yargıdan döndü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Efes Ören yeri Aşağı Kapı bölgesinde kalan otopark, ve dükkanların beş yıllığına belediyeye kiralanmasını içeren Selçuk Belediyesi ile T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı Müdürlüğü arasında imzalanan 28.05.2008 tarihli protokolü iptal etmişti.

Selçuk Belediyesi kira sözleşmesinin kanuna aykırı feshedildiği iddiası ile Selçuk Sulh Hukuk Mahkemesinde kiracılığın tespiti ve Bakanlığın yaptığı haksız müdahalenin önlenmesi için dava açtı. 10.06.2011 tarihinde yapılan duruşmada dava karara bağlanarak Selçuk Sulh Hukuk Mahkemesi Selçuk Belediyesi’ni haklı buldu. Kira sözleşmesinin feshinin yasaya aykırı yapıldığı, Selçuk Belediyesi’nin kiracılığının sözleşmenin sonuna kadar devamına karar veren mahkeme kararı doğrultusunda Selçuk Belediyesi’nin alan üzerindeki yetki ve hizmetleri devam edecek. Mahkeme kararıyla ilgili görüşlerini bildiren Selçuk Belediye Başkanı H.VefaÜlgür  “ilgili mahkeme kararı yerel yönetimin geleceği ve ören yerlerindeki bölge insanının insiyatifi açısından çok önemli ve memnuniyet yaratan bir sonuçtur. Bundan sonra da Belediyemiz keyfi uygulamalara sessiz kalmayacaktır” dedi

Bu haber 893 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım