reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 07 Haziran 2011, 10:07 1093 Görüntüleme

AYASULUK KALESİNİN YALNIZLIĞI SONA ERİYOR

reklam
reklam

Selçuk Belediyesi Ayasuluk Kalesi çevre düzenleme çalışmasına hız verdi. Mimarlar ve Arkeologlarla yaptığı toplantıda bu projeye çok önem verdiğini söyleyen ...

Selçuk Belediyesi Ayasuluk  Kalesi çevre düzenleme çalışmasına hız verdi. Mimarlar ve Arkeologlarla yaptığı toplantıda bu projeye çok önem verdiğini söyleyen Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür; “Türkiye’de İnanç turizminin merkezi Selçuk’sa; Selçuk’ta inanç turizminin merkezi Ayasuluk Kalesi ve çevresindeki yapılardır. Hem kalenin hem de çevresinin çevre düzenlemesini yaparak bu önemli noktayı ziyaretçilerimizle buluşturmak istiyoruz” dedi.

Mimar, arkeolog ve şehir planlamacılarından oluşan çalışma grubuyla bir toplantı yapan ardından grupla birlikte Ayasuluk Kalesi’ni gezen ve proje etüt çalışması yapan Başkan Ülgür:”Bu proje tamamlandığında Ayasuluk Kalesi, bir çekim merkezi haline gelecek ve kale ve yakın çevresi de ilçe yaşamına katılacaktır.” dedi

İzmir ili Selçuk ilçesinde St. Jean Bazilikası ve İsa Bey Camisi’nin bulunduğu Ayasuluk Tepesi’nde bulunan kale VII.-VIII. yüzyıllarda Arap akınlarının yörede etkili olması üzerine Bizanslılar zamanında yapılmış ve şehir koruma altına alınmıştır. Bu nedenle de St.Jean Kilisesi’nin bulunduğu alanın çevresi 20 kule ve onları birbirine bağlayan surlarla çevrilmiştir. Selçuklular ve Osmanlılar da bu kaleyi onarmış ve daha güçlendirerek kullanmışlardır.

Bu haber 1093 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım