reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 02 Haziran 2011, 19:57 1249 Görüntüleme

ANTİK LİMAN PROJESİ GEÇMİŞTEKİ ENGELLERE TAKILDI

reklam
reklam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın << Efes Antik Limanını tekrar canlandıracağız >> açıklaması projenin önündeki engelleri de gözler önüne serdi.

Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür” Biz bu proje ile yıllardır uğraşıyoruz. Proje doğru bir projedir ancak önünde Kültür Bakanlığı ve Avusturya Kazı Evi engeli vardır“ dedi.

İstanbul’dan İzmir ile ilgili projelerini açıklayan ve Efes Antik Limanı’nı da canlandıracaklarını söyleyen Başbakan Erdoğan’a karşılık Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür yıllardır bu projeye emek verdiklerini ancak Kültür Bakanlığı ve Avusturya Kazı Evi engelini aşamadıklarını söyledi. 

Projenin yeni olmadığını belirten Başkan Ülgür: ” Bu proje 1970 ’lerin sonunda Selçuk gündemine gelmiş, 1993 yılında Kültür Bakanlığı’na resmen ilk müracaatlar yapılmış, 2000 yılında da İzmir İl Kültür Müdürlüğü’nün yazısıyla benim belediye başkanı olduğum dönemde Avusturya Kazı Evi’nin ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün talebiyle bu projenin uygulanamayacağı konusunda bize bir yazıyla  bilgi verilmiştir. Bu projeye Devlet Planlama Teşkilatı ve Dünya Bankası da hibe kredisiyle destek olmuştur. Ancak Kültür Bakanlığı ve Avusturya Kazı Evi’nin engellemesi sonucu üzerinde yıllardır çalıştığımız ve gerekli mali desteği sağladığımız projemiz hayata geçememiştir.”” dedi.

Proje’nin doğru bir proje olduğunu belirten Ülgür “Başbakanımız Efes Antik Liman Projesi’nin önündeki Kültür Bakanlığı ve Avusturya Kazı Evi engelini de kaldırırsa, başta belediye başkanı olarak ben olmak üzere tüm Selçuklular da yıllardır üzerinde çalıştığımız bu projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşayacaktır” dedi…

“Ancak Selçuk’un ve Efes’in önceliği binlerce turistin ziyaret ettiği Şirince’nin yollarının yapılması ve Efes Sahili’ne (Pamucak) Küçük Menderes nehrinin taşıdığı kirliliğin önüne geçilmesidir “ diyen Başkan Ülgür “ Efes Sahili’nde 10 bin yatağımız var planlara göre bu sahile 20 bin 30 bin daha yatak yapacağız. Bu sorunlarımızın çözülmesi önceliklidir.” Dedi

Bu haber 1249 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım