reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 11 Nisan 2011, 00:13 1200 Görüntüleme

YGS de şifre iddiaları, üzerine CHP Selçuk Gençlik Kolları bir açıklama yayınladı.

reklam
reklam

Yapılan açıklamada Yıllarca emek vererek sınavlara hazırlanan öğrenci arkadaşlarımıza ve ailelerine zamanın en büyük haksızlığı YGS sınavlarında en organize şekilde yapılmıştır. YGS skandalı ne KPSS skandalıyla nede Anadolu liseleri için kimseye haber verilmeden açılan ek kontenjan skandalıyla kıyaslanamaz.

Eğitime gölge düşüren bu felaketi CHP gençliği olarak esefle kınıyoruz. Türkiye’de AKP iktidarı devam ettiği sürece okullar ve dershaneler önemini yitirecektir. Eğitim sistemimizin göz göre çökmesine izin mi vereceğiz? Emek hırsızlığını organize olarak yapan, koşulları kendi menfaatleri için kullanan bir takım güçler, idarenin bu gücünü kullanmak suretiyle yandaşlarına kıyak çekme arayışı içerisindedir. Bu organizasyonu yapan çıkar odakları
1,5 milyon adayın emeğini, hayatını çalmaya ne hakkınız var? Sizde hiç vicdan yok mu?

"Üniversite sınavlarına giren öğrenciler, yoğun güvenlik önlemleri ile adeta cezalandırılmakta. Tuvalet ihtiyaçlarını bile güvenlik nedeniyle karşılanmayıp, görevli personelin rencide edici şekilde aramalarına tabi tutulmakta. Kendi görevlendirdiği personele de güvenmeyip, potansiyel suçlu gösterilmesine rağmen soruların pratik bir şifre aracılığıyla yüksek net oranlarında çözülebileceği iddiaları ile ilgili haberler ise YGS’ ye dair ciddi şüpheleri beraberinde getirdi. Günlerdir basında çıkan haberlerde de kopyanın kanıtlanmasına rağmen bütün devlet erkanı olaya sessiz kaldı. 10 yıllık süreçte polislik sınavlarından, Kamu Personeli Seçme Sınavı, Dikey Geçiş Sınavı ve YGS’ ye kadar pek çok sınavda kopya skandalları kamuoyuna yansımakta. 'Artık, yeter' diyoruz. Geçtiğimiz 10 yılda, baskısını arttıran, yandaşlarına çıkar sağlamayı engelleyemeyen ÖSYM ve YÖK’ün kapatılmasını istiyoruz." denildi.


VEYSEL EROL

Bu haber 1200 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım