reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 29 Mart 2011, 22:55 1454 Görüntüleme

İnşaat Malzemeleri Satanlar Ve Tüpcülere Yeni Uyarı

reklam
reklam

Selçuk Belediyesi, inşaat malzemeleri satan işyerleri ve hırdavatçılar ile tüp gaz, damacana su, toptan meşrubat ve gıda satışı yapan işyerlerini bir kez daha uyardı.

İlgili işyeri sahiplerinin, iş yerlerini 31- Aralık 2011 tarihine kadar yönetmeliğe uygun hale getirmeleri gerektiği konusunda aylar öncesinde yazılı bir biçimde uyarıldığını, görülen lüzum üzerine bu   kez de el ilanları dağıtarak ve sesli duyurularla bir kez daha uyardıklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa ÜLGÜR “Selçuk Belediye Meclisinin 07.07. 2010 tarihli toplantısında kabul edilen Selçuk Belediyesi İşyeri Açma ve Çalıştırma Şartlarına İlişkin Yönetmelik gereğince, İnşaat Malzemesi satan işyerleri ve hırdavatçıların, Tüp Gaz satışı yapan işyerleri, Damacana Su satışı yapan işyerleri,  Toptan Gıda ve Meşrubat depolarından bu maddenin yürürlüğe girmesinden önce kurulmuş ve ruhsatlandırılmış bulunan işyerleri, tüp depolarını, damacana su depolarını, toptan gıda ve meşrubat depolarını ve inşaat malzemesi satan iş yerlerinin kum, demir, çimento, tuğla, kiremit, sönmüş ve sönmemiş kireç niteliği taşıyan inşaat malzemelerini  yıl sonuna kadar  Küçük Sanayi Sitesi içersinde veya mesken alanları dışında kalan bölgelerde temin edecekleri depolara taşıyacaklar.  Taşımayan işyerlerinin açılış ruhsatları iptal edilecek “ dedi. 

Bundan sonra mesken alanları içinde inşaat malzemesi satışına ilişkin iş yeri açılışına izin verilmediğini ifade eden Belediye Başkanı ÜLGÜR “ Aynı yönetmelik ve ilgili yasalar çerçevesinde LPG tüp satış yerlerinde dolu ve boş tüp bulundurulamaz. Dolu tüpler araç üzerinde muhafaza edilemez. Damacana su satışı yapan işyerlerinde dolu ve boş damacana bulundurulamaz. Tüp ve su damacanaları birlikte depolanamaz, aynı araçta dağıtım yapılamaz, satışa sunulamaz. Tüp ve damacana su nakil ve satışı yapılacak araçların üzerleri güneşe maruz kalmayacak ve havayla irtibatı kesilmeyecek şekilde dizayn edilir. Ambalajlı su ve gıda maddelerinin depolanması ve satışında güneşe maruz bırakılmayacak tedbirler alınacak ve damacana su satışı yapılan marketler ve benzeri işyerlerinde bu sular için ayrı bölüm oluşturulur” diyerek halk sağlığını koruyucu bu tür tedbirlerin kararlı bir şekilde uygulanacağını, ilgili esnafın mağdur olmaması için bir an önce yönetmeliğe uyulmasını istediklerini vurguladı.          

Bu haber 1454 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım