reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 28 Mart 2011, 19:15 1599 Görüntüleme

BELEVİ ŞİRİNCE YOLU ERTELENDİ

reklam
reklam

VALİ CAHİT KIRAY BELEVİ BELDESİNİN DÖRT PROJESİNE DESTEK VERECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay İle Selçuk’taki kütüphaneler haftası açılışına katılan İzmir Valisi M. Cahit KIRAY Selçuk’un Belevi beldesini ziyaret etti.

Belde belediyesinin encümen salonunda Vali Kıraya, Selçuk Kaymakamı Azizi İnci, Bazı il müdürleri, Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal Eşlik ettiler.

Belevi Belde Başkanı Özcan IŞIK Beldenin sorunlarını anlattı. Beldemizin yapılanma planlarını daha önce vilayete ilettiklerini söyleyerek sözlerine, devam etti. Beldeye ait Keçi Kalesinin ziyarete açılması, oraya bir ulaşımın sağlanmasını, Ramsar antlaşması ile sulak alan ilan edilen 3800 dönümlük alanı kapsayan belevi gölünün çevre düzenlemesi  turizme açılması projesini,yine  Belde sınırları içerisindeki mezar anıtının çevre düzenlemesi koruma planlarının yapılarak burasının da ziyarete açılması,  giriş gelirlerinin belediyeye verilmesi, yine Beleviden Şirince ye  13 kilometrelik bir yolun yapımı konusunda projelerinin olduğunu bunlara destek verilmesini istedi.

Vali M. Cahit Kıray da her proje için ilgili il müdürlüklerine talimat verdi. Yalnız  Belevi ,Şirince yolunun ertelenmesini, Selçuk’tan Şirince ye 7 kilometrelik bir yolun yapımına hemen başlanacağını o yol bitmeden yeni bir yol projesine onay veremeyeceklerini. Diğer projelerde ve Belevi Kanal projesinde gereken inceleme ve araştırmaları yapacaklarını olumlu olanlara destek vereceklerini söyledi.

Daha sonra Vali ve Konuklara Köy gözlemesi ayran ikram edildi. Belevi anıt mezarı ve gölü, gezildi yerinde incelendi

VEYSEL EROL DHA SELÇUK

Bu haber 1599 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım