reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 23 Mart 2011, 00:32 1316 Görüntüleme

SELÇUKTA OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI

reklam
reklam

HALK MÜDÜRÜRLÜĞÜ ÇARŞI PAZARDA, KAHVELERDE OKUMA YAZMA BİLENLERİ BİLMEYENLERİ TESPİT EDİYOR.

İzmir ve ilçelerinde” Ana Kız Okuldayız” seferberliğinde yeterli başarı elde edilmeyince, yeni bir kampanya başlatıldı. Selçuk İlçesi de bu kampanya yı uygulamaya başladı. Halk Eğitim Müdürü Ali Rıza Çelebi önderliğinde ,Mahalle mahalle gezilmeye başlandı. Sokakta, evlerde, çarşı ve pazarlarda, çalışma alanlarında, kahvehanelerde okuma yazma  bilenleri, bilmeyenleri, Okuma yazma bilipte ilk 0kul diploması olmayanları tespit ediyorlar. 

   

Okuması yazması olan, ancak diploma veya belgesi bulunmayanlara anında sınav uygulanıyor. Başarılı olanların belgeleri düzenlenirken, yeterli olmayanlar en yakın kursa yönlendiriliyor.

 

 Pazar ve çarşılarda, kahvehanelerdeki seferberliğin amacı, vatandaşlara bu çalışmalarda nelerin yapılacağı anlatılıyor, Selçuk Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali rıza Çelebi, girmedik, kahve, ev bırakmayacaklarını, nüfus sayımı yapar gibi çalışacaklarını, okuma yazmaları, ayrıca okul çağında olup okuma yazmaları olmayan çocukları belirleyeceklerini  söyledi:

Tek kişi kalmamak kaydıyla tüm Selçuklulara ulaşacaklarını söyledi.

VEYSEL EROL DHA SELÇUK

 



Bu haber 1316 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım