reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 18 Mart 2011, 17:52 1216 Görüntüleme

CHP Selçuk Gençlik Kolları Başkanı Uğur Gülbay dan Basın Açıklaması

reklam
reklam

CHP Selçuk Gençlik Kolları Başkanı Uğur Gülbay 18 Mart Şehitler günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

Basın açıklamasında Gülbay Çanakkale Zaferi, 1. Dünya Savaşının seyrini değiştiren, tarihe ÇANAKKALE GEÇİLMEZ sözü ile yazılan büyük bir destandır.

          Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu nedenle büyük mücadeleler veren aziz milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş; her şeyden üstün gördüğü kutsal vatan topraklarını, her türlü saldırıya karşı binlerce şehit verme ve gazi olma pahasına korumasını bilmiş. Her dönemde; özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlere de ilham kaynağı olmuştur.

          Çanakkale Savaşı, bağımsızlık uğruna verilen bu mücadelenin en müstesna ve destansı örneklerinden birisidir. Tam 96 yıl önce bugün Türk milleti, karanlığın esaretinden sıyrılıp; Gazi Mustafa Kemal’in komutanlığında bizden kat be kat güçlü olan düşmanlarımıza karşı bağımsızlığımızı, milli karakterimizin değişmez parçası olduğunu tüm dünyaya göstererek bir çağı kapatmıştır. Sadece Türk Milleti değil dünyanın bütün insanları o günü hiç unutmayacaklardır. Çünkü bu sadece askeri bir mücadeleden ve zaferden ibaret değildir. İnsan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını kahraman Türk ordusu tüm dünyaya Çanakkale’den göstermiştir. Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik yalnız Gelibolu’da değil tüm dünya uluslarının gönlünde de taht kurmuştur.

           Tahminen 250 bin şehit verdiğimiz; genci-yaşlısıyla, kadını-erkeğiyle yüz binlerce gazimiz olan Çanakkale destanı, milletimizin her türlü yokluk ve acılar içinde bile milli birlik ve beraberliğiyle neler başarabileceğini gösteren kahramanlık örnekleriyle dolu büyük bir zaferin adıdır. Çanakkale destanı, ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral hem ışık hem de yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin önsözü olmuştur. Çanakkale destanıyla düşmanlarımızı İzmir'den denize dökerek Kurtuluş Mücadelemizi zaferle sonuçlandırmıştır. Bu özgürlük zaferini bize armağan ettiler.

          Bugünün anlam ve önemi ile şehitlerimizin aziz hatıralarını ebediyete kadar yüreğimizde taşımak, milli görevimizin en başında gelir. Çanakkale Zaferimizin 96. yıl dönümde, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cesur komutanlarımızı, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakâr milletimizi saygı, minnet  ve şükranla anıyor ve miraslarına gereken önemi vereceğimize söz veriyoruz.

Bu haber 1216 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım