reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 07 Mart 2011, 13:12 1025 Görüntüleme

YÜKSEK OKUL KARARI BAŞKANDA

reklam
reklam

SELÇUKTA YÜKSEK OKULUN AÇILMASINI İÇEREN SENATO KARARI BELEDİYE BAŞKANINA SUNULDU

            Selçuk ilçesinin yıllardır özlemini çektiği Yüksek Okul için yapılan müracaat çerçevesinde alınan senato kararı Selçuk Kaymakamı Sayın Aziz İNCİ’ nin makamında düzenlenen toplantı ile Dokuz Eylül Üniversitesi adına Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sayın Zeynel BAKICI tarafından Selçuk Belediye Başkanı Sayın H.Vefa ÜLGÜR’e sunuldu.

            Selçuk Kaymakamı Sayın Aziz İNCİ’ nin makamında gerçekleştirilen toplantıya Selçuk belediye Başkanı Sayın H.Vefa ÜLGÜR, Dokuz Eylül Üniversitesi adına Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sayın Zeynel BAKICI, Selçuk Belediye Meclis Üyeleri Sayın Av. Cengiz AYDIN ve  Sayın Av.Filiz CERİTOĞLU SENGEL katıldı.

            Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın  Mehmet FÜZÜN  imzalı Selçuk Belediye Başkanlığına hitaben gönderilen 03.03.2011 tarih ve 300 sayılı yazısında; “Selçuk Kaymakamlığının 27.01.2011 tarihli yazısına istinaden Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı “Selçuk Meslek Yüksekokulu” kurulmasına ilişkin Üniversite Senatosu’nun 01.02.2011 tarih ve 381/11 sayılı kararının ekte gönderildiği belirtilmekte olup alınan senato kararında; İzmir İli Selçuk İlçesinde Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı Selçuk Meslek Yüksekokulu kurulmasına ilişkin Selçuk Kaymakamlığı’nın 27.01.2011 tarihli yazısı ve eklerini incelenmesi sonucunda; Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı olarak Selçuk Meslek Yüksekokulu’nun kurulmasına, kurulacak olan Yüksekokul bünyesinde “Turist Rehberliği”, “Mimari Restorasyon”, “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği” ve “İşletme Yönetimi” programlarının açılmasına ve konunun 2547 Sayılı Kanunun 7/d-2 maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na arzına oybirliği ile karar verildiği” belirtilmektedir. 

            Dokuz Eylül Üniversitesi adına, senato kararını Selçuk Belediye Başkanlığına vermek üzere getirdiğini belirten Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Sayın Zeynel Bakıcı, 1971 yılından bu yana Selçuk ilçesinde bir Yüksekokul kurulması çalışmalarının devam ettiğini, son dönemde Selçuk Kaymakamı Sayın Aziz İNCİ’ nin de etkin ve sürekli çalışmaları sonucunda Senato Kararı ile sona gelindiği belirterek, “İlçemizde yüksekokul açılması için bu ortak iradeyi ortaya koyan Derneğimizden Belediyemize, sivil toplum kuruluşlarından işadamlarımıza, esnaflarımızdan basınımıza kadar herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi.   

            Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda, yüksekokul binasının arsa tahsisi ve bina yapımı konusunda da mutabakat sağlandı. 

VEYSEL EROL DHA SELÇUK

Bu haber 1025 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım