reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 02 Mart 2011, 18:00 1506 Görüntüleme

KÜLTÜR BAKANI GÜNAY ŞİRİNCEDEYDİ

reklam
reklam

ŞİRİNCEYİ DOKUSUNU BOZMADAN PARMAKLA GÖSTERİLECEK. TURİZM MERKEZİ YAPACAĞIZ. ON YIL EVVELKİ ŞİRİNCENİN DOĞAL DOKUSU BOZULMUŞ. TİCARİ RANT MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞ.

ŞİRİNCEYİ DOKUSUNU BOZMADAN PARMAKLA GÖSTERİLECEK. TURİZM MERKEZİ YAPACAĞIZ. ON YIL EVVELKİ ŞİRİNCENİN DOĞAL DOKUSU BOZULMUŞ. TİCARİ RANT MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞ. ŞİRİNCEYE AİT OLMAYAN HİÇ BİR ŞEYİ ŞİRİNCEDE SATTIRMAYACAĞIZ.

 

      Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Şirinceyi gezdi. Köy girişinde iki öğrenci bakanı çiçeklerle karşıladı. Burada turistlerle konutsu. Resim çekildi çiçekleri onlara hediye etti. Daha sonra Şirinceyi gezerek merkeze indi. Yolunun üzerinde uyuyan siyah bir köpekle ilgilendi. Köylüler büyük ilgi gösterdi. 91 lik Ali Kaya bakana Şirinceyi anlattı. Köy kahvesinde oturan Bakan çay içerek şu konuşmayı yaptı. “on yıl önceki Şirin cenin doğallığı bozulmuş. Ticari rant merkezi olmuş. Şirince de  natürel olmayan şirince dışında üretilen bir sürü gereksiz malzeme teşhir edilip satılıyor. Buda şirin cenin doğal antik dokusuna yakışmıyor. En kısa sürede buna çözüm getireceğiz. Şirince de Şirinciye ait mallar satılacak.

 

      Bu gün buraya sorunları yerinde incelemek sizleri dinlemek için geldim.amacımız vatandaşlarımızı mağdur etmek değil.onlara yardımcı olmaktır. Ama birde şu gerçek var vatandaşımızı düşünürken Şirin cenin doğal otantik yapısını asla bozmayacağız. Bozdurmayacağız.böyle giderse on yıl sonra Şirince de nefes alamayacaksınız. Biz bu yeni imar planı ve proje ile, Şirinceyi yaşanabilir hale getireceğiz. Bu gün tüm yetkililer burada.bu güzel köyün geleceğini üzmeden, üzülmeden bu sorunu çözeceğiz.biliyorum burada yanlış yapanlar azınlıktalar.% 10 u geçmezler.Şirince deki yerleşim alanını genişleterek parmakla gösterilecek turizm merkezi yapacağız.sadece kendi elemeğiniz ürünleri satın.  yanlışlara mahkum etmeyeceğiz.bazı itirazlar mahkeme kararına bağlanmış. Biz mahkeme kararlarını hiçe sayamayız. Herkes uyacak saygı gösterecek. Bugünden itibaren el birliği ile Şirinceyi şirince yapacağız.

Bu günden itibaren başıboşluğa son vereceğiz. dışarıdan gelip yerleşen arkadaşlarımız da yerli halk gibi kurallara uyacak ayrıcalık asla olmayacak.binaları tescilli olan ama ekonomik durumu olmayan köylünün restorasyonunda bakanlık maddi destek olacaktır. Kim olursan ol ben yaparım zihniyetini unutsun.bu konuda kesinlikle taviz verilmeyecektir. Ben bakan olunca bakanlığımın ilave dört katını aykırı olduğu için yıktırdım.

 

      Tarihi.doğal. kentsel yapıya aykırı kim yapı yaparsa yapsın yıkarız. Türkiye dünyada en iyi turizm ülkeleri sıralamasında yedinci sırada.girişteki harap olmuş kilisede restore edilecektir.

Bugün burada ilk bu uygulamayı da Şirince de ilk kez başlatmış olacağız.kimseyle kişisel sorunumuz yok. Kimseye de hakkı olmayan tavizi vermek zorunda değiliz vermeyeceğiz. Şirince meydanı çok çirkin Şirin cenin dokusuna uygun düzenlemeye buradan başlayacağız dedi. Vali Cahit kıraya talimat verdi.

 

      İlk kez burada açıklıyorum.. Selçuk, şirince ve bu çevrenin planlama yetkisi bize geçti. Belediye ve özel idare sadece bize yardımcı olacaktır.

Daha sonra  Nişanyan evlerine gitti. Basını almadan.

VEYSEL EROL DHA SELÇUK

Bu haber 1506 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım