reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 26 ?ubat 2011, 14:16 2545 Görüntüleme

Anadolu Coğrafyası Ekibi Karya Yolunda

reklam
reklam

Anadolu Coğrafyası ekibinden Özgür Aydoğan ve Türker Adakalenin sorumluluğunda hayata geçirilen Karya Yolu Projesi ilk etap keşfiyle uygulanmaya başlandı.

Proje kapsamında keşifler aralıksız sürdürülerek Karya coğrafyasının bir ucundan diğerine uzanan yaklaşık 500 km.’lik bir doğa yürüyüşü rotasıyla, Karya’nın doğal ve kültürel zenginlikleri doğa ve tarih severlerle buluşturulacak.

Söz konusu proje için “Karya binlerce yıllık suskunluğunu bozuyor, doğanın ve tarihin derinliklerine yolculuk başlıyor” sloganını seçen Anadolu Coğrafyası editörleri, ilk keşif yürüyüşlerini gerçekleştirerek

   

Anadolu Coğrafyası Ekibi Karya Yolunda

Anadolu Coğrafyası ekibinden Özgür Aydoğan ve Türker Adakale’nin sorumluluğunda hayata geçirilen Karya Yolu Projesi ilk etap keşfiyle uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında keşifler aralıksız sürdürülerek Karya coğrafyasının bir ucundan diğerine uzanan yaklaşık 500 km.’lik bir doğa yürüyüşü rotasıyla, Karya’nın doğal ve kültürel zenginlikleri doğa ve tarih severlerle buluşturulacak.

Söz konusu proje için “Karya binlerce yıllık suskunluğunu bozuyor, doğanın ve tarihin derinliklerine yolculuk başlıyor” sloganını seçen Anadolu Coğrafyası editörleri, ilk keşif yürüyüşlerini gerçekleştirerek, projenin uygulama aşamasını başlattılar. Yakın zamanda gerçekleştirilecek diğer etaplar sonucunda tamamlanması hedeflenen projeyle birlikte, İzmir’in Selçuk ilçesinden – Muğla’nın Fethiye sınırlarına kadar uzanan ve yaklaşık 500 km. olması hedeflenen uzun bir doğa yürüyüşü rotası ortaya çıkmış olacak. Söz konusu rota kapsamında Karya bölgesinin muhteşem doğal güzellikleri ve arkeolojik zenginlikleri tanınmış olacak. Rota ayrıca Ege’nin farklı kültürleri bünyesinde barındıran birbirinden güzel köylerini ve yerleşim bölgelerini de tanıma olanağı sağlayacak. Bu vesileyle köylerin kalkınmalarına da destek olunması hedefleniyor.

  


Proje’nin içeriği ve keşiflerle ilgili son gelişmeler ve yazılar Anadolu Coğrafyası web sitesinde aktif olarak duyuruluyor.

Anadolu Coğrafyası editörleri projeyi tamamladıklarında, “Karya Yolu” adı altında yazılı ve görsel kaynaklar aracılığıyla tanıtım yapmayı ve rotanın turizm fuarlarında ve etkinliklerinde tanınması yönünde çalışmalarda bulunmayı hedefliyor.


VEYSEL EROL

Bu haber 2545 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım