reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 25 ?ubat 2011, 22:09 2083 Görüntüleme

HURDA KAĞIT TOPLAYARAK ON DERSLİKLİ BİNA

reklam
reklam

13 YILDA 279 TON HURDA KAĞIT TOPLAYARAK ,SELÇUK LİSESİNE ON DERSLİKLİ İLAVE BİNA KAZANDIRDI.

LİSENİN YAKLAŞIK 200 METRE DUVARINI YAPTIRDI. EMEKLİ OLDU HALA HURDA KAĞIT TOPLUYOR. ONLARCA YOKSUL ÖĞRENCİNİN DERSANE  MASRAFLARINI KARŞILIYOR.

Ülkemiz de parası,olanakları olan hayırseverler, okul, hasta hane sağlık ocağı gibi önemli toplumsal hizmetler e katkı sağlıyorlar. Selçuk lisesi Müdürü iken, Okul öğrencileri ile seferberlik başlatan Nurhan Yetiz de 13 yılda 279 ton hurda kağıt toplayarak, okuluna 0n derslikli ek bina ,okulun 200 metrelik  dış duvarının yapılmasını sağladı. Emekli olan Nurhan Yetiz, 2007 yılından bu yana belediye ile işbirliği yaparak, Hala hurda kağıt topluyor. Onlarca dershaneye gidemeyen öğrencilerin dershane masrafını sağlıyor.  Üç yılda 263 ton  toplayarak büyük bir  başarı sağladı.

 

Bu konuda Bakın Nurhan Yetiz Öğretmen neler söylüyor.” Ülkemizde atık kağıt dediğimiz, hurda kağıt  toplanmasında onun geri dönüşümünde  özen gösterilmemektedir. Toplanırsa çok şeyler yapabileceğimiz hurda kağıtları yakacak olarak kullanıyoruz. Yada çöp torbalarının içinde çöplüklere gömüyoruz. SADECE HAFTADA İKİ GÜN KURULAN SELÇUK PAZARINDA, BİR TON ÜZERİN DE  KAĞIT ARTIĞI ÇÖPE GİDİYOR. Selçuk Lisesinde müdür iken Ulu  Önder Ata türkün doğumunun 100 cü yıldönümünü  fırsat bilerek (1981 yılında) tüm öğrencilerime şunları anlattım.  Bir ton kağıt hamurunun  dört ton orman ağacından yapıldığını,  bu bir ton kağıt hamuru için 700 litre  su kullanıldığını  anlattım. Defalarca anlattım. Her öğrenciye  bir yılda 50 kilo kağıt toplama görevi verdim. 1981-1994 yılları arasında 279 ton hurda kağıt topladık. Bunu Tire Kutsan Kağıt fabrikasına gönderdik. Tonuna 120 lira ödediler, bu para ile okulumuza 0n derslik, 200 metre duvar yapılmasına öncülük ettik. Bu alışkanlık devam etti. Emekli olduktan sonrada Selçuk belediyesinden bir çok arkadaşın desteği ile bu işleve 2007 yılında yine hız kazandırdık. Belediye dershanesini fiatları çok cüzi olmasına rağmen bu dershaneye bile gelemeyen muhtaç öğrencilerin dershane parasını bu kağıtları satarak ödemeye başladık. Onlarca öğrenciyi sevindirdik.  4 yılda 263 ton kağıt topladık. Toplamaya devam ediyoruz. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya ve bize destek vermeye davet ediyorum “ dedi.

VEYSEL EROL DHA SELÇUK

Bu haber 2083 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım