reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 24 ?ubat 2011, 16:30 1104 Görüntüleme

NİŞANYAN TÜM MAL VARLIĞINI BAĞIŞLADI.

reklam
reklam

SEVAN NİŞANYAN ŞİRİNCEDEKİ TÜM MAL VARLIĞINI NESİN VAKFINA BAĞIŞLADI.

İŞLETMESİNİ NİŞANYAN YAPACAK.

DEVİR SIRASINDA NİŞANYAN YİNE ESTİ YAĞDI.

Yazar ve dil bilimci Sevan Nişan yan, şirince köyündeki Nişan yan evlerinin kendisine ait olan  paylarını tapu dairesinde düzenlenen törenle Nesin Vakfına bağışladı.

Basına şu açıklamayı yaptı. Bu evler insanlara güzelliği ve özgürlüğü  hatırlatmak amacıyla yapıldı. Benim malım değildir. Köyün malıdır.ülkenin malıdır.insanlığın malıdır. Kalıcı olmaları açısından  nesin vakfının daha uygun  bir el olacağını düşündüm. Bağış fikri zaten uzun zamandan beri vardı. Son yıllarda yaşadığımız acı olaylar ,sürecin  hızlanmasını sağladı.

Bağışın  yıkım kararına etkisi olurmu sorusuna ise “ öylede yıkamazlar. Böylede yıkamazlar.yıksalar da o enkazın altında devlet kalır. Bu hakikati kavrayamayanları gaflet uykusundan uyandırmak açısından  bu attığımız adım belki öğretici olur.

Bu günler için  13 yıldır özgürlük ve güzellik mücadelesi  verdim.çirkinliğin olduğu yerde güzellik asla olmaz. Benim bu mücadelemi mal mülk için yaptığımı sananlar yanıldılar işte.

Ayağında Diyarbakır şalvarı belinde kuşağı ile gelen nişanyan kıyafetiniz niye böyle sorusuna da “buradaki mücadelemde Kürt arkadaşlarımdan hep destek gördüm.  Geçtiğimiz aylarda onların diyarbakırdaki özgürlük mücadelesini desteklemek için diyarbakıra birkaç kez gittim geldim. Bu kıyafetleri onlar armağan ettiler. Bu gün burada onlara saygı olsun diye teşekkür için giydim.”  Dedi.

 Bağışı kabul eden. Prof. Dr. Ali Nesin” zenginliğimize zenginlik güzelliğimize güzellik katıldı. Vakfımıza ilk kez böyle büyük bir bağış yapıldı. Vakfımızda yetişen çocukların bu güzelliğin seviyesine  yükselmeleri  ve bu güzelliği hak etmeleri için  elimizden geleni yapacağız. Her bağış gibi bu bağışda bize görev ve sorumluluk yüklüyor.

Sevan nişanyan dostumuza  böyle bir güzellik yarattığı için  Türkiye, Dünya, için teşekkür ediyorum. Vakfımızın plaketini armağan ediyorum “ dedi. Plaket verdi.

Sevan Nişanyan Nesin vakfına şirince deki”  nişanyan otelini,bir tarihi evi,bir hamam, bir arsa ile çok sayıda bağ evi, bir konak, çiftlik ve hodri meydan kulesini içeren  İlyas tepe arazisini bağışladı. Kendi evinide bağışlaysan nişanyan evleri ve otelleri kendisi işletmeye devam edecektir.

 

VEYSEL EROL DHA SELÇUK

Bu haber 1104 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım