reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 18 ?ubat 2011, 21:50 1606 Görüntüleme

SELÇUK ÜNİVERSİTEYE KAVUŞUYOR

reklam
reklam

Ülkemizde havacılık ve uzay alanında ihtiyaç duyduğu personeli sağlayacak Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi’nin kurulması yolunda önemli bir adım daha atıldı

           Ülkemizde havacılık ve uzay alanında ihtiyaç duyduğu personeli sağlayacak Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi’nin kurulması yolunda önemli bir adım daha atıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun Perşembe akşamı yapılan oturumunda gündeme gelen “Türk Hava Kurumu Üniversitesi “ adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmasına yönelik kanun görüşülerek onaylandı. Ankara’da kurulacak olan ve üniversite bünyesinde,  Havacılık - Uzay Bilimleri, Mühendislik, İşletme, Hava Ulaştırma Fakülteleri ile Havacılık- Uzay Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri faaliyet gösterecek. Ankara’nın yanı sıra İzmir’de de kampüsü bulunacak üniversite, Havacılık Meslek Yüksekokulları’na da ev sahipliği yapacak.

Dün akşam canlı olarak yayınlanan bir haber programına katılan THK Genel Başkanı
Hava Pilot Tümgeneral Osman YILDIRIM Üniversitenin önemli bölümlerinin 2011-2012 öğrenim döneminde Selçuk’ta faaliyete geçeceğini müjdeledi. Yasanın onaylanması ve THK Genel Başkanı Yıldırım’ın açılamaları Selçuk’ta sevinçle karşılandı.    

                                

  

            Karardan tüm Selçukluların mutlu olduğunu ifade eden THK Selçuk Şube Başkanı Şaban Cem SÖĞÜTÇÜ “Kanun tasarısının mecliste görüşüleceğini biliyorduk. Merak ve heyecanla meclisteki görüşmeyi takip ettik. THK’da görev yaptığım süre içinde birlikte ekip olduğum arkadaşlarımla uzunca zamandır bu konuda genel merkezimize görüşlerimizi aktarıyorduk. Genel Başkanımız Osman Yıldırım göreve gelir gelmez zaten projelerinden birisinin THK Üniversitesi olduğunu bizlerle paylaşmıştı. Bunun için de en önemli merkezlerden birisinin Selçuk ilçesi olduğunu dile getirdi. Paraşüt okulu ve uçuş okulunun Selçuk’ta olması ilçemizi en uygun yer olmasını sağladı. Bu süreç içinde genel başkanımız bizzat Selçuk’a gelerek defalarca Belediye Başkanımız H.Vefa Ülgür ile görüş alışverişinde bulundu. Belediye Başkanımız fikir birlikteliğinin ötesinde yüksekokul binasının tahsisi konusunda verdiği güvence ve belediyemeclisinde attığı adımlarla projenin gerçekleşmesine büyük katkı koydu. Ayrıca bu gelişme ve görüşmeler sırasında hemen her adımda Sayın Kaymakamımız Aziz İnci de büyük emek ve destek verdi. Artık ilçemiz tam bir havacılık merkezi olacak. Tüm Selçuklulara ve ülkemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Tüm Selçukluların yıllardır özlemini duydukları Yüksekokulun açılması ile ilgili kararın onaylanmasını sevinçle karşıladığını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa ÜLGÜR  “THK Genel Başkanı

 Osman Yıldırım’ın ilçemizi ilk ziyaretindeki görüşmemizde üniversite ve ilçemizde yüksekokul açılması konusundaki düşünceleri paylaşmıştık. İlçe olarak üzerimize düşen her türlü maddi ve manevi katkıyı koyacağımızı ifade etmiştim. İlçemizin tüm imkânlarını
seferber etme konusunda gereken tüm teminat ve taahhütleri Selçuk Halkı adına verdik. THK Genel Merkez Yönetiminin geçtiğimiz yıl bizlere yaptığı yazılı başvuru sonucunda talepleri olan üniversite binasının ön tahsisini Belediye Meclisimizden geçirerek  kendilerine sunduk.  Şu an Dershane ve kız yurdu olarak kullanılan beş katlı binamızı Üniversiteye tahsisi ettik.   Bundan sonra da üzerimize düşen her türlü görevi hemşerilerim adına yerine getireceğim. Süreç içinde genel başkan ve şube başkanı gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuyorduk. Bugün mecliste kanun teklifinin görüşüleceğini biliyorduk. Canlı yayında meclisteki görüşmeleri takip ettim. Görüşmeler sırasında genel başkan ve CHP grup yöneticileriyle telefonla  sık sık görüştük.
Kanunun kabulünden sonra da   Sayın Genel Başkan Osman Yıldırım’a eğitime yapacağı bu hizmet nedeniyle  ülkem ve ilçem adına teşekkürlerimi ilettim. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.



Bu haber 1606 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım