reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 17 ?ubat 2011, 15:49 1096 Görüntüleme

SELÇUKLULAR SGK TEMSİLCİLİĞİ İSTİYOR

reklam
reklam

Selçuklular, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Temsilciliğinin ilçede bulunmaması nedeniyle mağdur durumda. Selçuklu Esnaf, Çiftçi, Emekli , dul ve yetimler en küçük bir işlem için kırk beş kilometre mesafedeki Tire yada Torbalı İlçesinde bulunan temsilciliğe gitmek zorunda kalıyor.

                 Selçuk’ta  Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 1100, Ticaret Odası’nın 2000, Ziraat Odası’nın 3452, Şoförler Odası’nın 190, Otel ve Pansiyoncular Odası’nın 170 üyesi olduğunu, ayrıca binlerce emekli, dul ve yetiminde ilçede yaşadığını ifade eden oda yöneticileri sorunun çözümü için bir araya geldiler.

Selçuk’ta  Sosyal  Güvenlik Kurumu Temsilciliği açılması için bir toplantı yaparak  girişimlerde bulunma kararı alan  Ticaret Odası Başkanı Cumhur Yelken, Esnaf Odası Başkanı Hayri Güller, Ziraat Odası Başkanı Hasan Ali Albeyoğlu, Şoförler Odası Başkanı Nihat Uyaroğlu,  Otel, Pansiyon,Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Ali Candan, Muhasebeciler ve Mali  Müşavirler Odası Selçuk Temsilcisi Atilla Öcal ilk girişim olarak Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne sunulmak üzere ortak bir dilekçe hazırladıklarını ifade ederek dilekçeyi sunmak ve sorunu birinci ağızdan dile getirmek için İl Müdürü  Mustafa Keskin’den randevu talebinde bulunduklarını ifade ederek “ İlçemiz Selçuk, İzmir’in 30.000 nüfusa sahip bir İlçesidir. Halkın geniş bir kesimini Tarım ve Turizm iş kollarında faaliyet gösteren  iş sahipleri  ve çalışanlar ile Küçük Esnaf ve Sanatkarlar ve yoğun bir nüfusa sahip emekliler oluşturmaktadır. Tüm veriler açıkça göstermektedir ki  büyük bir nüfus oranına sahip bu kesimler Sosyal Güvenlik Kurumundan hizmet almış ve almaktadır. Ancak Kurum temsilciliğinin Selçuk’ta bulunmaması önemli bir mağduriyet ve dolayısıyla yoğun bir şekilde yakınmalara neden olmaktadır. Temsilcisi bulunduğumuz oda ve kurumlar olarak halkın bu geniş kesiminin her gün artan şikayet ve bu temeldeki sorunlarına yanıt veremez bir durumdayız. Binlerce insan Tire’de açılmış bulunan Kurum temsilciliğinden hizmet almak zorunda bırakılmıştır. Tire’de bulunan kurum temsilciliğinden hizmet alabilmek özellikle dul ve yetimlerimiz için önemli bir sorun yaratmakta, diğer kesimler için ise maddi harcama gerektirmekte, zaman ve iş kayıplarına yol açmaktadır. Çok sayıda çiftçimiz ve  esnafımız işlem yapabilmek için Tire ilçesine gitmek zorunda olduğunda işyerlerini o süre içersinde kapatmak veya işi bilmeyen bir yakınana işyerini emanet etmek zorunda kalmaktadır. Mağduriyet büyüktür. Özellikle Torba Yasa içersinde getirilen pirim affı nedeniyle işlemlerimizi yapabilmek için binlerce insan yine Tire ilçesine gitmek zorunda kalacak. İlçemize en acil bir şekilde kurum temsilciliği açılmalıdır. Bu mağduriyetin çözümü için biz Selçuklu oda temsilcileri ve kurumlar olarak başta yer temini olmak üzere üzerimize düşecek katkıyı da  vermeye hazırız “diyerek yetkililerden sorunun çözümü için destek istediler.             

Bu haber 1096 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım