reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 30 Ocak 2011, 13:52 1553 Görüntüleme

KOSOVA-RUMELİ DERNEĞİ ÜYELERİ BİRARAYA GELDİLER.

reklam
reklam

İzmir de 1979 yılında kurulan Kosova Rumeli derneği üyeleri geleneksel dayanışma gecelerini Selçuk Pamucaktaki Richmond otelde yaptılar.

KOSOVA-RUMELİ (KOSOVA-RUMELİ KÜLTÜR SANAT VE TURİZM DERNEĞİ) DERNEĞİ ÜYELERİ SELÇUK PAMUCAKTA RİCHMOND OTELDE BİR ARAYA GELDİLER.

KOSOVALI ÜYELERİN KONUĞU DEVLET BAKANI FARUK ÇELİKTİ.

 

           İzmir de 1979 yılında kurulan Kosova Rumeli derneği üyeleri geleneksel dayanışma gecelerini Selçuk Pamucaktaki Richmond otelde yaptılar.Geceye 600 kişi katıldı. Gecenin konukları Din ayetten  ve Tür ki Cumhuriyetlerinden sorumlu Devlet bakanı Faruk Çelik, İzmir Valisi M. Cahit KIRAY,Kosova Büyükelçisi Bekim Seydiu, Selçuk Kaymakamı Azizi İnci idi. Gecenin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Şer afettin YÜKSEL yaptı” Burada yaptığımız Geleneksel dayanışma gecemize hepiniz hoş geldiniz. Bu gecemiz TV lerde canlı yayınlanacak bizi izleyenleride saygıyla selamlıyorum.Bizi yalnız bırakmayan sayın bakanımız başta tüm protokol üyelerine  sonsuz teşekkür ediyorum. 2008 yılında Kosova bağımsızlığını ilan ettiğinde  bizi tanıyan ilk ülkelerden birisi Ana vatanımız oldu. Biz derneğimizi kurduğumuzda burada ayrıcalık istemek için kurmadık. Bu ülkenin  tek bayrağı,tek dili olduğunu ve  onlara saygı duyacağımıza inandığımız için kurduk. Bu ülkenin semalarında tek bayrak dalgalanacaktır. Oda  Kırmızı üstünde ay yıldızı olan bayraktır. Ana dil olarak da Türkçe konuşulacaktır. Her kes birbirine saygı duyacaktır. Bu cumhuriyet kurulmadan önce  bu topraklar için herkesin atası dedesi şehit olmuştur.  Bu topraklar herkesin kanı ile sulanmıştır. O bayrakta  rengini o şehit kanlarından almıştır. İşte  bu vatanın birlik beraberlik içinde bölünmeden kalması için herkes özveri göstermek zorundadır.

Bizim i temsil eden bir parlamenterimiz olsun istiyoruz.  Yakın zamanda bir seçim var.  Tüm partiler bizim için eşittir. Bizden bir aday hatta birkaç aday olsun isteriz.bunu partilerimizden beklemek sanırım hakkımızdır.” Dedi.

Kosova Büyükelçisi Bekim  Seydiu ise konuşmasında “ Güzel Türkiye’mizde yaşayan hemşehrilerimizin geleneksel geceleri çok güzel oluyor.bende onlarla birlikte olmaktan çok mutlu oluyorum. Hele benim için İz mirin, Önemi değeri ayrı bir önem taşıyor. Bu geceyi onurlandıran Başta Bakan bey başta olmak üzere sayın valiyi ve protokol konuklarını saygı ile selamlıyorum. Siz hemşehrilerime güzel bir gece geçirmenizi diliyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Bakan Faruk Çelik “ böyle bir güzel gecede böyle bir güzide toplum ile bir arada olmaktan çok mutluyum.Biz  Türk Milleti olarak geçmişi  kökleri çok derin olan bir ulusuz.biz 600 yıl Balkanlarda hak, adalet, İmar ve güzellik getirmişiz.Kendimizden olmayanlara da  kendimiz gibi hayat hakkı tanıdık. İşte  bunları sağlayan dedelerimiz bu gün  tek taraflı düşünenler gibi düşünseydi. O topraklarda 600 yıl hüküm süremezlerdi. Ama  o güzellik içinde yaşayan insanları, zalimler, zulmü sevenler kışkırttılar. Balkanlardaki mezarlıkların insan ölüsü ile dolmasını sağladılar.  Kan su gibi aktı.  Ama bakınız tarihe hangi ülkede olursa olsun zalimlerin, zulmedenleri kurduğu düzen asla uzun yaşamamıştır. Yaşayamazda. İşte 600 yıllık imparatorluktan kalanlar la  Cumhuriyeti kuran Büyük Atatürk bunu çok iyi bildiğinden. İlk sözü “ YURTTA SULH CİHANDA SULH “ Sözünü söyleyerek barışçı sevgi dolu bir ulus olduğumuzu bir kez daha göstermiştir dünya ya.bundan sonraki ülkeyi yönetenlerde aynı yolu takip etmişler ve edeceklerdir.

Bizim balkanlarla büyük bağlarımız vardır.orada yaşayan kardeşlerimiz  hala çoktur. Bu gece bizim için çok önemlidir. Biz oralarda yaşayan kardeşlerimizin yanında hep olduk. Olmaya devam edeceğiz.  Bu anlamlı gecede sizlerle birlikte olmaktan mutluyum “ dedi.

Gecede Türk sanat müziği konseri verildi. Nostaljik parçalar söylendi. Kosova halk oyunları oynandı. Hediye çekilişi yapıldı. Geceye konuk olan İzmir Valisi M:Cahit KIRAY erken ayrıldı. Bakan Faruk Çelikte geceden saat on bir de ayrıldı.  Pamucaktan Bur saya hareket etti.

 

 

VEYSEL EROL DHA SELÇUK

 

 

Bu haber 1553 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım