reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 23 Ocak 2011, 00:27 2054 Görüntüleme

BLİNTUR EFES İÇİNDEKİ DÜKKANLARI BEŞE ÇIKARIYOR.

reklam
reklam

TÜRSAB TURNİKELERİ DEVİR ALDI.

EFES ALT KAPI ESNAFI TUR OTOBÜS ŞÖFÖRLERİ, EFES İÇİNDEKİ TUVALETE ALINMIYOR.

MAĞDUR OLAN BEŞYÜZ KİŞİ  ÖNÜNE GELEN YERE TUVALETİNİ YAPIYOR.

Efes te ortalık karışıyor. 100 esnaf  dükkanları yıkılacak diye panik yaşıyor. Bu konu hakkında Efes alt kapıda Selçuk CHP ilçe başkanı İbrahim adı güzel ve MHP İlçe başkanı Levent görürü basın toplantısı düzenledi.

Tüm esnafım yer aldığı basın toplantısı öncesi konuşan ,”Efes Turistik Eşya Üreticileri ve Satıcıları Derneği Başkanı” Mehmet Ürkmez şunları söyledi. 

“Kültür Ve Turizm Bakanlığı,İzmir 2  Numaralı Kültür ve tabiat Varlıklarını Koruma Bölge  Kurulunun 14.01.2011 tarihinde jet hızıyla aldığı  kararı öğrendik. Hedefleri İçerdeki Blinturun dükkanlarını korumak için bizim alt kapı ve üst kapıdaki dükkanlarımızın yıkım kararını almışlardır. Bu konuda Efes Müzesi Müdürünü ziyaret ettik. Kendisi bize  şöyle dedi. Dükkanlarınızın yıkılmasını istemiyorsanız. Belediye başkanı ile görüşüp içerdeki dükkanların açılmasını sağlayın , uzun süre sizin dükkanlarınızı yıkılmaktan kurtulur “ dedi. Daha sonra  beni Blintur  sorumlusu Orhan bey aradı. Oda “ dedi. Biz Efes teki ihaleyi yedi yıllığına almıştık. Üç yıldır. Belediye başkanı yüzünden  zarar ediyoruz.bizim sizlerle sorunumuz yok. Başkanı ikna edin bizimle uğraşmasın. Biz sizlerle  işbirliğine hazırız. Sizinle dayanışma yapalım. Ele ele yolumuza devam edelim. “ dedi. İşin esası içerdeki iki dükkan değilmiş. Üç dükkan açma  izni daha almışlar. Bu kısa süre sonra  sekize çıkacakmış. Bu kadar dükkan açılırsa zaten bizim işimiz otomatik olarak bitecektir. Bu gün burada bu konuda bizim yanımızda yer alan, CHP ve MHP ilçe başkanları açıklama yapacaklar. Gönlümüz ister diki AKP ilçe başkanıda bizim yanımızda olsun. Ama o yerel siyaset yapmak için demagoji yapıyor. Topu Belediye başkanına atıyor. Esefle kınıyoruz” buda yetmezmiş gibi birde TÜRSAB  çıktı önümüze, turnikeleri ihale ile almışlar. Kendi elamanları göreve başladı. Efes alt kapıda çalışan 300 kişi bir  o ka darda tur otobüsü şoförü ve muavinini Efes tuvaletlerine sokmuyorlar. Herkes müze kartı alacakmış.  500-600 kişi açık alanlara tuvaletini yapmaya başladılar. dedi.

MHP ilçe başkanı Levent Görürü, ben önce 16 yıllık Efes esnafı olarak, sonra parti başkanı olarak konuşuyorum. Bu AKP iktidarı ve on un Kültür bakanı,Blinturun çıkarlarını korumak için bizi yok etmek istiyorlar.İki dükkan yetmezmiş gibi. Sayı beşe çıkacakmış. Bu nedenle bizim sesimizi kısmak için dolaylı yönden bizi baskı altına aldılar. Anıtlar kurulundan jet hızı ile yıkım kararı aldılar. Bize aba altından sopa gösteriyorlar.onlar içerde işin kaymağını yesinler bize küspesi kalsın istiyorlar.bu iktidarın en iyi başarabildiği iştir bu .büyük balığa küçük balığı yedirmektir.Efes içindeki yapılanlara göz yummamız için bize oyun oynuyorlar.AKP İzmir Milletvekili Nükhet Hokar, Selçuk İlçe başkanı Sema Yeşil çimen sizin dükkanlar yıkılmayacak diye söz vermişlerdi. Hatta Efes içindeki dükkanları açtırmayacaklarını söylemişlerdi.niye açıldı, niye sayısını arttırıyorlar.bunlar tükürdükleri tükürüğü çok iyi yalıyorlar.Suçu belediye başkanına atıyorlar. Belediye başkanı bizi korumak için uğraş veriyor. Bak bugün 100 esnaf zorda. Nerde AKP Selçuk ilçe başkanı. Yerel siyaset yapıyor.Devlet için, halk için hizmet veren bir tane bürokrat yok Kültür Bakanlığında. İşte Efes müze müdürü, bize çivi çaktırmaz ken, Blinturun elemanı gibi çalışıyor. AKP nin temsilciliğini yapıyorlar.AKP nin sosyal ve adalet anlayışı, çocukları başta, akrabalarına, yandaşlarına  servet kazandırmaktır. Selçuk ta yüzlerce esnaf işsiz kalacakmış onlar için bir şey ifade etmiyor. Tek çıkar yolumuz kenetlenerek mücadele etmektir. “ dedi.

CHP Selçuk İlçe başkanı İbrahim Adı güzelde “ 87 yıllık Cumhuriyet tarihimizin en zor sürecini yaşıyoruz.bu süreçte onlarca parti iktidara gelmiş yönetimde söz sahibi olmuş,ancak:partilerin hiç biri sekiz yıllık AKP iktidarı kadar  rejimi tahribata uğratmamış,ekonomik,sosyal ve kültürel dokuyu erozyona uğratmamıştır. Bu anlayış içerisinde Kültür ve Turizm bakanlığı 56 müze ve ören yerini özelleştirerek ihale etmiştir. İşte Efes te bunlardan birisidir. Bu ihaleyi alanlar 50 yıllık siz Efes Sizlerin üzerinde oyunlar oynamaktadırlar.Önce birinci derece arkeolojik alanlara çivi çakılmazken Efes içinde  her tür yapılaşmaya izin vermiştir.  esnafını buradan atmak için her türlü baskıyı yapmaktadırlar. Sizleri işsiz ve  çaresiz bırakarak odun, kömür ve gıda torbasına  oy veren kitleler arasına sokmak istiyor.  Bu konuda sizin yanınızda yer alan belediye başkanımıza baskı yapa rak, ihaleyi alan firmanın avukatlığını yapmaktadır. İktidar ve onun memurları. Yetkililere Selçuklu işbirlikçileride destek vermektedirler.  Böylece Efes içindeki dükkanları yasallaştırmaya çalışmaktadırlar.  Sizler pazarlık konusu yaparak belediye başkanımız üzerinde baskı yapıyorlar. Sizin yapacağınız. Kenetlenerek bunların oyun larını bozmaktır. Her  zaman sizinleyiz. Yasal yollardan hakkınızı alana dek sizinle beraberiz” dedi.

Müze müdürü Cengiz Topal ise 657 ye tabi devlet memuru olduğunu beyanat verme yetkisinin olmadığını, iddia edilen sözleri asla söylemediğini” söyledi.

VEYSEL EROL DHA SELÇUK

Bu haber 2054 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım