reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 20 Ocak 2011, 18:55 1553 Görüntüleme

EFES ESNAFINA SON DARBE: EFESTEKİ DÜKKANLAR İÇİN YIKIM KARARI ALINDI

reklam
reklam

Geçtiğimiz yıl Selçukta bulunan Efes Antik Kenti, Müze ve St Jean Kilisesinin de içinde bulunduğu 56 Ören Yeri ve Müzede hediyelik eşya satış işini özelleştiren ve açılan bu dükkanlarla Efes esnafının mağdur ...

Geçtiğimiz yıl  Selçuk’ta bulunan Efes Antik Kenti, Müze ve St Jean Kilisesinin de içinde bulunduğu  56 Ören Yeri ve Müzede hediyelik eşya satış işini özelleştiren ve açılan bu dükkanlarla Efes esnafının mağdur olmasına yol açan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu kararının ardından esnafa en büyük darbeyi vuracak kararda alındı.

İzmir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün başvurusu üzerine İzmir 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Efes Antik Kenti Aşağı ve Yukarı kapı çevresinde yıllardır faaliyet gösteren dükkanların yıkımı için karar aldı.

12 Ocak 2011 tarihinde 2 Nolu Koruma Kuruluna baş vuruda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Efes Antik Kenti 1. Derecede Arkeolojik Sit Alanı içersinde kalan Efes Ören Yeri aşağı ve yukarı kapı çevresinde bulunan izinsiz uygulamaların ve yıkım kararlarının değerlendirilmesini istedi. 14 Ocak 2011 tarihinde Doç Dr. K. Mert Çubukçu Başkanlığında toplanan kurul üyeleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün istemini görüşerek toplantıya katılan kurul üyesi Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür’ün tüm itirazlarına rağmen aşağı ve yukarı kapı çevresinde bulunan başta dükkanlar olmak üzere tüm izinsiz uygulamaların Müze denetiminde kaldırılmasına, kaldırılmadığı taktirde ilgililer hakkında yasal soruşturmanın açılacağına karar verdi.

Her yıl iki milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Efes Antik Kentinin aşağı kapısında 48, yukarı kapısında 13 hediyelik eşya ve içecek satış dükkanı elli yıla yakın bir süredir faaliyet gösteriyor.             

Bu haber 1553 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım