reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 24 Aralyk 2010, 00:49 1154 Görüntüleme

Selçuk Kent Belleği Merkezinin İlk Kitabı Ödül Aldı

reklam
reklam

Selçuk Belediyesi tarafından hizmete sokulmak üzere üç yılı aşkın bir süredir çalışmaları devam eden Selçuk Kent Belleği Merkezi çalışmaları kapsamında hazırlanan dört kitabın ilki olan << Ayasuluğ >> adlı eser ve yazarı Yard. Doç.Dr. Cahit Telci, Türk Kültürü Araştırma dalında ödüle layık görüldü.

İstanbul’da kurulu Elginkan Vakfı tarafından 2006 yılından bu yana her yıl düzenlenen  TÜRK KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMA VE TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ Programına  “Ayasuluğ” adlı eseriyle aday gösterilen kitabın yazarı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doçent Cahit Telçi, Türk şehir hayatı, mimarlık tarihi, meslekler gibi konulara ışık tutan eserlerin yazarı olma sıfatıyla 40.000 Tl tutarındaki ödülü almaya hak kazandı.

Açtığı çeşitli okullar, öğrencilere verdiği burslar ve Türk Kültürü ve Teknolojik çalışmalara verdiği desteklerle tanınan ELGİNKAN VAKFI tarafından yapılan açıklamada “ Vakfımız tarafından Türk kültürü ve teknoloji alanındaki araştırma, çalışma ve hizmetleri teşvik etmek amacıyla ilk kez 2006 yılında hayata geçirilen Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri Programı'nın dördüncüsünün sonuçları belli oldu. Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji dallarına çalışmalarıyla aday gösterilen tüm adaylara teşekkür eder, ödül alan adayları tebrik ederiz “ denilerek  Türk Kültürü Araştırma Dalında ;

Türk Dili ve Kültürü'ne hizmetlerinden ve eserlerinden dolayı Prof.Dr.Kemal Eraslan,

Özellikle Türk Dili konusunda öncü eserler hazırlayıp gerek Türkiye Türkolojisi, gereksi uluslararası Türkoloji için yaptığı çalışmalarından dolayı Prof.Dr.Günay Karaağaç,



Türk şehir hayatı, mimarlık tarihi, meslekler gibi konulara ışık tutan "Ücra Yerde ve Deniz Kenarında, İhtiyatlu Mahalde Bir Şehir: Ayasuluğ" adlı eseriyle Yard.Doç.Dr.Cahit Telci’nin ödüle layık görüldüğü vurgulandı.

             Teknoloji Dalında ise "Polimer Elektrolit Membranlı Yakıt Pili (PEM YP) Membranlarının Geliştirilmesi" projesiyle Doç.Dr.Tülay İnan, Dr.Elif Ünveren, Dr.Hacer Doğan, Doç.Dr.Emel Yıldız, Dr.Tuba Erdoğan Bedri, Dr.Figen Türksoy, Dr.Nurşen Türdü, Nevin Bekir, Zekai Korlu, Mustafa Candemir, Handan Karakale'den oluşan proje ekibi ve "Videoanaskop" isimli projesiyle Doç.Dr.Ali Doğan Bozdağ’ın Elginkan Vakfı Ödüllerine layık görüldüğü ifade edildi.
Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri Töreni 28 Aralık 2010 Salı günü Saat 15.30'da İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Kampüsü, Mustafa Kemal Amfisi'nde gerçekleştirilecek.

Selçuk’a Kent Belleği Merkezi açılması çalışmalarında çeşitli Üniversite ve bilim adamlarıyla ortak çalışmalar yapıldığını belirten Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür” Bu çalışmalar kapsamında yayınlanan dört kitaptan ilki olan “ Ayasuluğ” adlı eserin yazarı Cahit Telci hocamızın ödüle layık görülmesi bizleri onurlandırdı. Kendisini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca ilçemize yaptığı kültürel destekten dolayı da kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum”dedi. 

Bu haber 1154 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım