reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 04 Mayys 2019, 11:57 7794 Görüntüleme

Yerli tohuma teşvik

reklam
reklam

Karaot Tohum Derneği, yerli tohum üretiminin devamını sağlayıp ücretsiz dağıtıyor.

Yerli tohumu yaşatmak için kurulan Karaot Tohum Derneği, yerli tohum üretiminin devamını sağlayıp ücretsiz dağıtıyor. Dernek Başkanı: Türkiye’ye tanıtacağımız gibi yerli tohum üretimini ve kullanımını yaygınlaştıracağız

16 yıl önce Türkiye’nin ilk tohum derneği olarak kurulan ve bu alanda Türkiye’ye öncülük eden Karaot Tohum Derneği, çıtayı yükselterek daha büyük işler yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin ithal tohum kullanması ve yerli tohum satışının yasaklanmasının ardından yerli tohumu yaşatmak için kurulan Karaot Tohum Derneği, yerli tohum üretiminin devamını sağlayıp ücretsiz dağıtarak çok önemli bir işe imza atmış ve bunun üzerine Türkiye’nin birçok yerinde tohum dernekleri kurulmuştu. Dernek Başkanı Cevdet Önder, dernek için ‘Güneş yeniden doğuyor’ diyerek daha büyük projelere imza atacaklarını ifade etti.

YERLİ TOHUMA TEŞVİK

Derneğin hiçbir kar elde etmeksizin yalnızca yerli tohumu yaşatmak için kurulduğuna dikkat çeken Cevdet Önder, yerli tohum derneklerinin yaygınlaşmasına öncülük ettiklerini ifade etti. Son beş yıllık dönemde Torbalı Belediyesi tarafından desteklenmedikleri için ilçemizde faaliyet yapamadıklarını söyleyen Önder, “İlk kurulduğumuz yıllarda olduğu gibi bundan sonra da büyük projelerimiz olacak. Torbalı ürünlerini tüm Türkiye’ye tanıtacağımız gibi yerli tohum üretimini ve kullanımını yaygınlaştıracağız. Halkımızı, genetiğiyle oynanmış kanserli tohumlardan kurtaracağız” dedi.

Bu haber 7794 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım