reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 15 Aralyk 2010, 20:28 1215 Görüntüleme

Angelına Jolıe ye Meryem Ana Rolü Teklif Edilecek

reklam
reklam

Pazar günü sona eren Travel Turkey 2010 Turizm Fuarında, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelen turizmci Dilek Saraç, İzmirin tanıtımını konu alan filmde ünlü aktrist Angelina Jolienin Meryem Ana karakterini oynamasını istediklerini ifade etti

Kendilerine "İzmir’in tanıtım gönüllüsü" diyen ekip, şehrin inanç turizmi potansiyelini arttırmaya yönelik projede, Meryem Ana’nın Anadolu topraklarında, özellikle de İzmir Selçuk ve Efes’te yaşadığı dönemi konu alan bir filmin çekilmesini öngördüklerini söyledi. Filmin başrol oyuncusu için dünyaca ünlü aktrist Angelina Jolie’yi düşündüklerini belirten Dilek Araç, yönetmen koltuğunda da Mel Gibson’ı görmek istediklerini söyledi. Dilek Araç, senarist Serkan Urgancı ve Umut Hoşafçı ile birlikte Meryem Ana’nın hayatının canlandırılacağı "Efesli Meryem" filminin senaryosunun kaleme alındığını ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı’ya projenin sunulduğunu söyledi.

Projenin fikir mimarlarından Dilek Araç, proje ile inanç turizmi vasıtasıyla Selçuk’a gelen yıllık 1.5 milyon turist sayısını 10 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Araç, "Dünyada yaklaşık 300 milyon kişi inanç turizmi ile seyahat ediyor. İnanç turizmi aynı zamanda dünya barışının ve kültürler arası iletişimin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. Ülkemiz bu bakımdan çok zengin. Bu çalışmadaki hedefimiz ise, İzmir ili sınırları içinde yer alan ve tüm dünya dinleri tarafından kutsal kabul edilenMeryemana Evi’nin inanç turizmi açısından tanıtılmasıdır" diye konuştu.

Bu haber 1215 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım