reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 10 Aralyk 2010, 14:34 1196 Görüntüleme

Meryem Ana Evinde Doğaya Saygısızlık

reklam
reklam

Türkiyenin en önemli dinsel ve tarihsel mirasları arasında yer alan ve her yıl bir milyonun üzerinde turistin ziyaret ettiği Meryemana Evinin bulunduğu alanda...

Türkiye’nin en önemli dinsel ve tarihsel mirasları arasında yer alan ve her yıl bir milyonun üzerinde turistin ziyaret ettiği Meryemana Evi’nin bulunduğu alanda evsel atıkların hiçbir önlem alınmadan doğa bırakıldığı ve bunun da büyük bir çevre kirliliği oluşturduğu ortaya çıktı.

              Duyarlı bir vatandaş tarafından Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD)’ne yaptığı ihbar üzerine Meryemana Evi’nin 50 metre aşağısındaki dere yatağına toprak altından bir borunun uzatıldığı tespit edildi. Yapılan araştırmada ise borudan akan sıvının, kokusundan ve köpürmesinden lağım suyuyla birlikte evsel atıkların döküldüğü gözlemlenirken, pis suların aktığı yerlerde alg oluşumu yaptığı ve çevreye de kötü kokular yaydığı belirlendi.

              Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nin Başkanı Bahattin Sürücü, Meryemana Evi’nin tarihsel ve dinsel öneminin yanı sıra önemli bir doğal güzelliğe sahip olduğunu belirterek, burada doğaya büyük bir saygısızlık yapıldığını ileri sürdü. Bölgede yaptıkları incelemeleri anlatan EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Dağ başında pis suyun aktığı yatakta, etrafı domateslerin sardığını görünce şaşırdık. Domateslerin burada yoğun olarak yetişmesinin nedeninin, domates çekirdeklerin borudan gelen evsel atıklarla pis suların içinde gelerek, oluşan bentlerde yetiştiklerini tahmin etmekteyiz. Bu borudan akan pis sular, Meryemana’dan aşağıdaki havzaya akan dereye boşalmaktadır. Havzada tarım ürünlerinin sulandığı artezyen kuyularına karışma ihtimali yüksektir. Çevreye duyarlı her insan, kazanç elde ettiği alanın doğasına da sahip çıkmalı ve saygılı olmalıdır dedi.

Bu haber 1196 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım