reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 07 Mart 2018, 11:53 1328 Görüntüleme

Pulluk davasında 32 sanığa ceza yağdı

reklam
reklam

46’ncı duruşmada çıkan karara göre, örgüt yöneticilerine 14 yıldan 18 yıla, örgüt üyelerine 4 yıldan 8 yıla değişen hapis cezaları verildi.

            Torbalı, Aydın ve Muğla ‘da örgüt kurup sahte zeytinyağı satarak piyasayı dolandıran 32 kişilik şebekenin yargılandığı ‘Pulluk’ davasında 11 yıl sonra karar çıktı.

            Sanıklar hakkında, toplamda 10 milyon liraya varan para cezasına hükmedildi.

        Aydın’ın Köşk ilçesi merkezli 5 ilde 24 Kasım 2007’de düzenlenen ‘Pulluk operasyonunda’ yargılama 11 yıl sonra sona erdi. Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 32 sanık hakkında ‘tefecilik yapmak’, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’, ‘örgüt üyeliği’, ‘tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı’, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından açılan davanın 46’ncı duruşmasında karar açıklandı.

         Eski Köşk Belediye Başkanı Yalçın Taç’ın zeytinyağı ticareti yapan kardeşleri Hüsnü Taç ve Ertan Taç ile iş adamı Ali Şahin, Ümit Demir ve Selim Demir’in de aralarında bulunduğu, sahte çek ve senet kullanmak, köylerden aldıkları zeytinyağına çeşitli yağları karıştırıp piyasaya sürmek gibi suçlamalar yöneltilen 32 sanık, çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.
Eski Köşk Belediye Başkanı Yalçın Taç’ın kardeşleri Hüsnü Taç ve Ertan Taç’a 15’er yıl, örgüt lideri oldukları iddia edilen Selim Demir ve Ümit Demir’e 18’er yıl, Ali Şahin’e 14 yıl hapis cezası verildi. Örgüt üyeliği ile suçlanan diğer sanıklar hakkında ise 4 ila 8 yıl arasında hapis cezalarına hükmedildi.

            Ayrıca sanıkların toplam 10 milyon liraya varan ağır para cezası ödemesi kararlaştırıldı.
2007 yılında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan sanıkların, Aydın, Muğla ve Kayseri ile Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki Adıyaman, Erzurum, Erzincan ve Van gibi ilerde hileli zeytinyağı satışı yaptıkları ileri sürülmüştü.


Naci Eriş


Bu haber 1328 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım