reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 13 A?ustos 2014, 20:46 879 Görüntüleme

Selçuk’ta Bir İlk

reklam
reklam

Selçuk Belediyesi, İnanç Turizmi kapsamında yaptığı çalışmalarla ilklere imza atıyor.

Hristiyan dünyasında “Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Günü” olarak kabul edilen 15 Ağustos’ta, Selçuk Şirince’de bir ilk yaşanacak.

Selçuk ilçesinde bulunan Meryem Ana Evinde her sene 15 Ağustos’ta Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Günü için, dünyanın farklı ülkelerinden gelen Katolik Hristiyanların katılımıyla dini ayin gerçekleşiyor.

15 Ağustos’ta “Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Günü” için İzmir’de yaşayan Rum Ortodoks Cemaati ve Yunanistan’dan gelecek olan misafirlerin katılımıyla mübadeleden sonra ilk defa Şirince Aziz Yuhanna (Saint Jean) Kilisesinde ayin gerçekleşecek.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel BAKICI, bölgenin Hristiyanlık tarihi için önemini vurgularken, İnanç Turizmi için yaptıkları çalışmaların yanı sıra bu toprakların en değerli özelliği olan hoşgörü kültürüne de değindi. Selçuk Belediye Başkanı BAKICI “İnsanlarımız yüzyıllar boyunca farklı inançları birlikte yaşatmayı başarmıştır. Bunu devam ettirmek bizim elimizde. İlçemizden tüm dünyaya barış ve hoşgörü mesajı vermeği arzu ediyoruz.” dedi.

Bu haber 879 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım