reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 11 Temmuz 2014, 13:10 1110 Görüntüleme

Halk Günü Toplantısında İstihdam Müjdeleri

reklam
reklam

Halk günü adında her hafta Perşembe günleri 14:00 ile 17:30 saatleri arasında halk ile bir araya gelen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı bu haftada vatandaşların sorunlarını dinleyerek samimi cevaplarda bulundu.

Bu hafta dördüncüsü yapılan toplantıda Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı Halk Günü toplantısında belediye başkan yardımcıları ve daire amirleri ile birlikte Selçuk halkının sorunlarını dinledi.

İşsizlik, Çamlık Köyü’nde yol yapımı, Şirince yolu üzerindeki aydınlatma, Abuhayat Deresinin ıslahı, Kütüphanenin tekrardan açılması, Pamucak sahilinin hareketlendirilmesi, Meryem ana Evi’ne ulaşımın sağlanması, Dutlu yolun düzenlenmesi ve spor aletlerinin bakımı, Tur otobüslerinin güzergahlarının değişmesi ,  yeni hastane projesi, su faturalarından alınan katı atık vergisine kadar birçok konu üzerinde vatandaşlar istek ve taleplerini bildirdi.

Selçuk’u deniz ile barıştıracağız

Toplantı sırasında bir vatandaşın Pamucak’taki  terk edilmişliği aktarması üzerine Başkan Bakıcı bu konuda bir proje hazırladıklarını belirterek “ Halkımızı deniz ile barıştırmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz bu alanda çalışma yapıyor. Projemiz hazır.  Pamucak sahili sit alanına girdiği için projeyi kurula göndererek onaylanmasını bekleyeceğiz. Projeye göre  Pamucak ve Pananos’ ta 300 ‘er metre aralıklar ile büfeler yer alacak. Ayrıca burada duş yerleri ve soyunma kabinleri de olacak. Pamucak daha çok yaşanabilir bir hal alacak. Gerekir ise ücretsiz servis sistemi bile uygulayabiliriz. Selçuk’u deniz ile barıştıracağız” dedi.

İstihdam Artacak Müjdesi

Toplantıda en çok gündeme gelen konulardan biri işsizliğin olması üzerine Başkan Bakıcı bu konu da çalışmalar yaptıklarını 200-250 kişilik istihdam sağlayacakları bir proje hazırladıkları müjdesini verdi. Projeyi yürüten Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel konuyla ilgili bilgi vererek ” Dijital arşivleme ile 2015 yılının ortalarına doğru 200-250 kişilik istihdamın yaratılacağı bir iş alanı oluşturacağız. Burada tüm kurumların evraklarının bilgisayar ortamında taranarak arşivlenmesi sağlanacak.  Böylelikle Selçuk’taki istihdam sayısı artacak. Diğer kurumlar ile birlikte işsizlik sorununa bir nebzede olsa çözüm sunmuş olacağız” dedi.

Meslek Edindirme Kursları Açılacak

Başka bir vatandaşın Selçuk’ta kadınlara yönelik kurs açılması isteği üzerine  Kültür ve Sosyal işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, konuyla ilgili 3 proje hazırladıklarını birincisinin Kadın Eğitim Ve Gelişim Merkezi, ikincisinin Akademi, üçüncüsünün ise Sosyal Market olacağını dile getiren  Başkan Yardımcısı  Dr. Bülent Cinel “ Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi projemizde kadınlarımız psikolojik, sosyolojik, hukuki yönden destek alacak Kadın hakları ile ilgili tüm yasal haklarını bilecek. Bu projemizi bir ay içerisinde hayata geçireceğiz. İkinci projemiz Akademi de ise el becerileri  ve meslek edindirmeye yönelik  kurslar düzenleyeceğiz. Üçüncü sosyal market projemizde ise de  kişiler tarafından verilen kıyafetler terzi ve temizleme ekibi tarafından tekrar kullanılabilir hale getirilerek, ihtiyaç sahibi kişilere sunulacak” dedi.

Özel görüşme talebinde bulunanlarla da tek tek bir araya gelen ve taleplerin çözümü konusunda ilgili birim amirinden açıklama alan Başkan Bakıcı, Halk Günü’ne katılım gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

Bu haber 1110 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım