reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 19 Haziran 2014, 21:57 1053 Görüntüleme

Selçuk Belediyesinden Sağlık Atılımı

reklam
reklam

Selçuk Belediyesi ilçe sağlığı için önemli adımlar atıyor. Bundan böyle ilçe sağlık müdürlüğü ile her Çarşamba kanser taraması yapacak olan Selçuk Belediyesi ayrıca 24 Haziran Salı günü de organ bağışı ve kanser konusunda bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

Selçuk Belediyesi ilçe sağlığı ile ilgili çok önemli iki yeni uygulama başlatıyor. Selçuk ilçe sağlık müdürlüğü ile işbirliği halinde yürütülecek çalışmalardan ilki kanser taraması. İlçe genelinde 50 yaş üstü vatandaşlara uygulanacak kanser taramasının ilk etabı belediye çalışanları ile başlatılıyor. Her Çarşamba Selçuk Belediyesi giriş katında kurulacak sağlık masasına yapılacak başvurular ile sağlık taramasına girecek 50 yaş üstü Selçuklu vatandaşlar bu sayede çağın vebası kanser ile ilgili kontrollerini yaptırabilecek.

Belediye cana can katıyor

Selçuk Belediyesinin sağlıkla ilgili attığı ikinci önemli adım ise organ bağışı ve kanser ile ilgili bilgilendirme semineri olacak. Organ bağışı ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla “Belediye cana can katıyor” başlığı ile 24 Haziran Salı günü saat 17.00’de Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı salonunda yapılacak seminerde belediye personeli ve ilçe halkına kanser ve organ bağışı ile ilgili bilgi verilecek.  Bu sayede hem organ bağışı ve kanserle ilgili yanlış bilinenler düzeltilecek hem de Selçuk halkının organ bağışı konusunda daha duyarlı olması sağlanacak.

Konu ile ilgili bilgi veren Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel “Belediye olarak yaşamın her alanında halkımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Sağlık da bizim için önemli konu başlıklarından biri. İlçe sağlık müdürlüğümüzle iş birliği içinde bu iki önemli çalışma ile başlangıcını yaptığımız sağlıklı Selçuk girişimimiz her gün yeni adımlarla büyüyecek. 50 yaş üstü vatandaşlarımızın her Çarşamba yapılacak kanser taramalarımıza ve 24 Haziran Salı günü saat 17.00’de yapılacak kanser ve organ bağışı bilgilendirme seminerine bekliyoruz” diye konuştu.

Selçuk İlçe Sağlık Müdürü Dr. Zilhice Turan ise konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Selçuk halkına yönelik kanser tarama çalışmalarımızı Selçuk Belediyesi ile işbirliği içinde başlattık. Kanser bilgilendirme ve organ bağışı çalışmalarımız da yine belediyemiz işbirliği ile hayata geçecek. İlçe Sağlıkla Belediye el ele cana can katıyor projemize desteklerinden dolayı Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı ve tüm belediye personeline teşekkür ediyoruz.  Bu çalışmanın ikinci etabını ise tüm kamu kurum, kuruluşları ve yine Selçuk Belediyesi ile işbirliği içinde “Selçuk Cana Can Katıyor” adıyla hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Bu haber 1053 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım