reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 16 Mart 2014, 13:21 1132 Görüntüleme

Bir açılış, bir müjde

reklam
reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesi ortak hizmet projesi olan Egenin en büyük meyve-sebze işleme ve soğuk hava tesisi hizmete girdi.

Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Selçuk’u denizle buluşturacak 8 kilometrelik Pamucak tramvay hattı için proje çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi ortaklığında yapılan DeppoEfes, görkemli bir törenle açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Oğuz Oyan, Alaattin Yüksel, CHP İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları ve muhtarlar da katıldı.   

 

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tesisin sadece Selçuk bölgesine değil Gümüldür, Özdere, Seferihisar, Ürkmez başta olmak Küçük Menderes bölgesine hizmet ederek meyvelerinin paketlenmesini, korunmasını, laboratuvarlarla dünya pazarlarına sunulmasını sağlayacağını söyledi.

 

Meyve işleme, paketleme ve soğuk hava deposundan oluşan DeppoEfes, Selçuk'un ve bölge çiftçisinin emeğine değer katacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin maddi desteği ile 30 milyon liraya ilçeye kazandıran tesis, Ege'nin en büyük meyve - sebze işleme ve soğuk hava tesisi olma özelliğini taşıyor. DeppoEfes, makine teçhizat yatırımlarını da tamamladıktan sonra, Temmuz 2014’ten itibaren dünya pazarına açılmayı sağlayacak gümrük sahaları ile büyümeye devam edecek.

 

AKP İzmir adayının projeleri göz boyama

AKP adayının tarımla ilgili açıkladığı projelere de değinen Başkan Kocaoğlu, “AKP’nin adayı ‘tarımla ilgili 107 projem var, 5 yıl içinde tarıma 5 milyar 300 milyon liralık kaynak aktaracağız’ diyor. 12 senede İzmir’e toplam 5 milyar 300 milyon yatırım yapan adam, 5 yılda nasıl sadece tarıma bu miktarlık yatırım yapacak? Koskoca bir göz boyama bu! Projelerinden  65 milyarlık rakamına varıncaya kadar hepsi sanal, hepsi göz boyama.  Yapmazlar çünkü onların İzmir’e bakışları belli. Bugüne kadar bu bölgede koskoca Tarım Bakanlığı ne yaptı? Ne verdi? Neyin önünü açtı? Turizm Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ne yaptı? Hangi kazıyı destekli?  Bilet paralarını bile aldılar.  Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kent merkezinde,  Urla’da arkeolojik çalışmaları destekliyoruz.  Önümüzdeki süreçte Bergama, Selçuk ve Çeşme’deki arkeolojik kazıları da destekleyeceğiz” diye konuştu.   

 

Aradaki fark

Yerelde kalkınma hedefi ile Bayındır, Ödemiş, Tire ve Urla’ya verdiklerini desteklerin altını çizen Başkan Kocaoğlu, “Adalet Kalkınma Partisi Kaynaklar’daki mezbahayı kapatırken, biz Ödemiş’e et entegre tesisinin temelini attık. Önümüzdeki aylarda tesisi hizmete açacağız. Önümüzdeki dönemde tarımsal kalkınmayı sağlamak amacıyla hangi bölgemizde neye ihtiyaç varsa, bu tesisler gibi tesisler yapacağız. Sanayi, ticaret, turizm, hizmet sektörlerinde de katlanarak büyümeye devam edeceğiz. Bilgi birikimimiz, ekonomik gücümüz var” dedi.

 

Pamucak’a tramvay müjdesi

Selçuk’ta Ege Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde yüksek okul yapımına katkıda bulunacaklarını, kültür evini yaptıklarını ve kültür merkezi yapılması içinde ilçe belediyesine katkı koyacaklarını söyleyen Başkan Kocağlu, “İtfaiye yaptık, arıtma da yapıyoruz. Bu sene içinde Selçuk İZBAN demiryolu hattının ihalesine çıkacağız.  Eğer bir aksilik olmazsa 1.5 – 2   yıl içinde İZBAN Selçuk’a gelecek. Söz değil gerçek.  Pamucak’ta yaşayanların Selçuk’a gidebilmesi, Selçuk’taki vatandaşların da denizle buluşması için de 8 kilometrelik tramvay hattı yapalım dedik. Nisan ayında proje çalışmalarına başlarız. Selçuk’u denizle buluştururuz” diye konuştu.

 

İhaleyi adam gibi yaparsan….

Konak ve Karşıyaka Tramvay ihalesinin yerli bir firmada kaldığını açıklayan Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vapurlarda ve kazıcı gemimizde olduğu gibi tramvay çekerlerinin ihalesini de Bursa’da bir Türk firması kazandı. Bundan sonra tramvay yapan belediyelerimiz, tramvay çekerlerini yerli bir sanayiciden alacak.  O sanayici kalkınacak. Böylece Türkiye’de teknoloji gelişecek,  dışa bağımlılık kalkacak. İlk defa Çin’den metro çekerlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi almıştı. 93 milyon Euro fiyat veren bir Avrupalı firmanın yanında aynı ihalede biz Çin’den 35 milyon Euroya aynı malı aldık. Bunu nasıl yapıyoruz?  Gayet basit.  İhaleye girdiğin zaman yarışmayı rekabete açarsan,  ihalede yasadışı işler yapmazsan;  eşini,  dostunu, adamını kayırmazsan,  sen ihaleyi düzgün yapıyorsun,  fiyatı rekabete sokuyorsun. ‘İzmir metroyu 56 – 60 milyona bitiriyor.  İstanbul,  Ankara şu kadara bitiriyor’un altındaki gerçek, ihalede şeffaf olmaktan,  ihaleyi adam gibi yapmaktan geçiyor.”

 

Başkan Kocaoğlu’na teşekkür

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ise Selçuk’un önemli kaynaklarını rant tehlikesinden korumak zorunda olduklarını hatırlatarak, “Türkiye’nin çok sıkıntılı bir döneminde, tüm baskılara rağmen sosyal demokratları, çağdaş insanları dimdik ayakta tutmayı başaran Sayın Aziz Kocaoğlu’nu saygı ile selamlıyorum ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.  Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip tesis sayesinde burayı önemli bir pazar haline getirmeyi hedefliyoruz. Tesisin bölgede bir sinerji yaratacağına inanıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin desteği ile tarımda çok büyük mesafe aldık. Turizmde yatırımlarımızı da tüm engellemelere rağmen sürdürüyoruz. Efes’i 2015 yılında UNESCO’ya aday olacak. İndirimli bilet adı altında Efes girişlerinin yüzde 50’sinin TÜRSAB’A kıyak çekilmesi UNESCO’YA  dahil olduktan sonra mümkün değil. 1 bilet 20 TL.  40 milyon TL’lik yıllık gelir var.  Bunun yüzde 50’si TÜRSAB’ın cebine konuyor,  başka yerlere gidiyor mu bilmiyoruz” dedi.

 

Ege Bölgesi’nin en büyük tesisi

40 bin metrekare alan üzerine kurulan DeppoEfes’in, 14 bin metrekare kapalı alanı, 4 bin metrekare yükleme alanı 14 bin 600 metre kare inşaat alanı, 5 bin 540 metre kare depo alanı bulunuyor. 1600 metrekare idari alan, 3 bin 600 metre kare meyve sebze işleme holü, 4 ü sarartma özellikli 25 soğuk odasına sahip tesiste, 15’i ana 12’si sekretaryadan oluşan 27 ofis yapıldı. Toplam saklama kapasitesi 10 bin ton olan Ege’nin en büyük meyve sebze işleme ve soğuk hava deposu tesisi, diğer yatırımların da tamamlanmasıyla Türkiye’nin örnek entegre tesisi olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi tesisin yapımı için 10 milyon 850 bin liralık kaynak aktardı.

Bu haber 1132 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım