reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 12 Mart 2014, 12:40 1184 Görüntüleme

Atatürk, Anıtkabir ve 6 bin Selçuklunun fotoğrafı kaldırıldı

reklam
reklam

Selçuk halkının Anıtkabir önünde çekilmiş fotoğrafından oluşan dev pankart, şikayet üzerine İlçe Seçim Kurulu tarafından kaldırıldı

Sellçuk Belediyesi’nin 10 Kasım 2012’de düzenlediği ziyarete katılan 6 bin Selçuklu’nun Anıtkabir önünde çekilen fotoğrafından oluşan dev pankart, İstiklal Marşı’nın kabul yıldönümü ve Çanakkale Şehitlerini Anma haftası kapsamında Selçuk İstasyon Meydanı’na bakan binaya asılmıştı. Önceki gün yapılan başvuru sonrası İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan karar gereği Atatürk, Anıtkabir ve 6 bin Selçuklu’nun fotoğrafının bulunduğu dev pankart görevlilerce kaldırıldı. Pankartın siyasi içerik taşımadığını, hatta üzerinde belediyenin logosu ve kendi isminin bile bulunmadığını savunan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, pankartın 30 Mart akşamı layık olduğu yere yeniden asılacağını söyledi.

Çok sayıda Selçuklu ile birlikte pankartın indirilmesi için alınan kararın uygulanmasını İstasyon Meydanı’nda izleyen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “İstiklal Marşı’nın kabul yıldönümü ve Çanakkale Şehitlerini Anma haftası kapsamında 6 bin Selçuklunun Anıtkabir ziyaretinde çekilmiş bu fotoğrafı buraya astık. Adalet ve Kalkınma Partililer, adaletsiz insanlar, başbakanlarından ilçe başkanlarına kadar hukuku katledenler, ilçe seçim kuruluna iki gündür çeşitli baskılar yaparak bu pankartın buradan indirilmesi konusunda karar çıkardılar. Burada hiçbir siyasi ibare yoktur. Burada Selçuk Belediyesi’nin amblemi yoktur. Burada Selçuk Belediye Başkanı’nın adı yoktur. Buradan bu kararı aldıranları Atatürk’e, Anıtkabir’e, Anıtkabir’e giden 6 bin Selçukluya tahammülü olmayanları Selçuk halkına havale ediyorum. Bu durumu yaratanları kınıyorum” dedi.

Pankartın sökülmesini üzülerek izleyen Selçuk halkı, durumu İstiklal Marşı’nı okuyarak protesto etti. Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür de, “Bu pankartı 30 Mart akşamı yeniden layık olduğu bu meydana asacağız” dedi.

İlçe seçim Kurulu tarafından alınan karar sonrası indirilen Atatürk, Anıtkabir ve 6 bin Selçuklu’nun bulunduğu dev pankartın hiç bir siyasi içerik barındırmamasına rağmen kaldırılmasının adil olmadığını da savunan Başkan Ülgür, “AKP İlçe teşkilatının başvurusu üzerine o fotoğrafı indirdik. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ilçe binasında Başbakan Tayyip Erdoğan ile birlikte Atatürklü, bayraklı çelik bir levha var. Yine aynı binada AKP Belediye Başkan Adayı ve AKP amblemlerinin olduğu, arkasında ellerinde Türk bayraklı insanların olduğu başka bir fotoğraf var. Üstelik üzerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin amblemi var. Siyasi propaganda amacı taşıyan bu afişler dururken, belediyemizin İstiklal Marşı’nın kabul yıldönümü ve Çanakkale Şehitlerini Anma haftası nedeniyle astığı ve hiçbir siyasi propaganda amacı bulunmayan pankartı kaldırıldı. Bununla ilgili biz de şikayette bulunuyoruz” dedi.


)

Bu haber 1184 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım